Yunet
 

Sport

AK „Apatin“ i ove godine učestvovao na Kupu evropskih šampiona u krosu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 9. februar 2023. • 00:00 •

AK „Apatin“ i ove godine učestvovao na Kupu evropskih šampiona u krosu

AK „Apatin“ je drugi put za redom bio predstavnik Republike Srbije i Srpskog atletskog Savez na Kupu Evropskih šampiona najprestižnijem klupskom kros takmčenju u Evropi.

Kao i prošle godine u Portugaliji , a ove u Španskom gradu Oropesa Del Mar od 03. do 05. februara okupili su se najbolji atletski klubovi iz 22 evropske zemlje.

U trci seniora na 8.750 metara na izuzetno zahtevnoj stazi, ekipa Atletskog kluba “Apatin” u ekipnom plasmanu zauzela je 25. mesto. U pojedinačanoj konkurenciji u kojoj je nastupio 101 takmičar, Đuro Borbelj osvojio je 75. mesto (sa rezultatom 27 minuta i 44 sekunde), Dušan Krstić bio je 92. (30:23), Miroslav Pešić (31.08) i Aleksandar Stajić (32:15) osvojili su 95. i 96. mesto. Mora se dodati da je konkurencija bila izuzetno jaka najviše zbog toga što je dobar deo ekipa angažovao pojačanja sa takmičarima iz Kenije i Etiopije.

Po rečima rukovodstva kluba iz Apatina, oni su bili jedini klub bez službenog lica na takmičenju. Došli su samo takmičari. Razlog je to što je kompletan finansijski trošak učešća finansiran iz sopstvenih sredstava, tako da je prioritet dat na start takmičara, i donesena je odluka da Goran Čegar kao službeni predstavnik kluba ostane u Srbiji. Srpski atletski Savezu pružio je podršku tokom procesa registracije i na tome mu se ovom prilikom AK “Apatin” zahvaljuje.

Dodajmo i to da su Republiku Srbiju na Kupu Evropskih šampiona predstavljale i muška ekipa AK „Leposavić“ koja je zauzela 26.mesto, i ženska ekipa AK „Srem“ iz Sremske Mitrovice koja je bila 22. u svojoj konkurenciji.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena