Yunet
 

Sport

Počela Super liga Srbije u rvanju

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 6. mart 2023. • 00:00 •

Počela Super liga Srbije u rvanju

U prvom kolu Super lige Srbije u rvanju,, koje se ponovo vratilo na „stari“ sistem takmičenja somborski klub „Soko“ i „Senta“ jedna od najboljih ekipa u Srbiji podelili su bodove rezultatom 4 : 4.

Somborska publika je u subotu prisustvovala izvanrednim borbama. Pre meča znalo se da je gost ipak favorit u ovom susretu ali dve pobede na početku otvorili su apetite domaćinima.

U prvoj borbi je bila očekivane pobede Berarova protiv Kordovana, ali već u drugoj Sima Jovišić oduševljava publiku i trenera i pobeđuje trostrukog državnog prvaka za mlađe seniore Dejana Berkeca.

U trećoj borbi ponovo mnogo uzbuđenja i zamalo još jedno iznenađenje. Do tri sekunde pre kraja kadet Ognjen Todosijević je vodio protiv državnog prvaka Peka, a onda je dozvolio protivniku da iznenadnom akcijom pobedi.

Rajić i Pavlica su prema očekivanju poraženi, i gost je vodio sa 3 : 2. Izjednačenje donosi Nikola Dedić efektnom pobedom protiv Živkovića. Gosti ponovo dolaze u prednost jer Todorović nije mogao da parira isukusnijem Šuranjiju. U susretu teškaša rešavao se meč. Veljko Petraković je izašao na crtu trostrukom državnom prvaka za mlađe seniore i prošlogodišnjem seniorskom prvaku Borisu Almašiju. Petraković tušira protivnika i izaziva buru oduševljenja u publici. „Soko“ : „Senta“ 4 : 4.

„Zadovoljni smo bodom itekako jer „Senta“ je sigurno najkvalitetnija ekipa od ovih 6 klubova koji igraju rvu u prvom delu lige. Mogli smo i da pobedimo ali i da izgubimo susret. Rajić je morao predati meč, a tu bi bilo sigurno neizvesno. Jako sam zadovoljan rezultatom, idemo dalje sad, sledeći protivnik je ponovo u Somboru, ekipa „Novi Sad“. Ovo smo vanredno odigrali u našoj sali na zahtev „Sente“. Sezona je dobro krenula sa dobrim rezultatima mlađih kategorija pa neka nastave tako i seniori“, zaključuje Gradimir Dedić, trener RK „Soko“.

U sledećem kolu „Soko“ je ponovo domaćin i u goste mu dolazi ekipa „Novi Sad“.

Rvači somborskog kluba „Soko“ nisu imali odmora, jer su u nedelju već nastupali na seniorskom prvenstvu Vojvodine u Kanjiži gde su osvojili četiri medalje. Aleksandar Berarov i Veljko Petraković osvojili su srebrne medalje, a Marko Fratrić i Miloš Rkman stigli su do bronze. Sa dva čertvrta mesta Alekse Kanjoa i Nikole Obradovića, „Soko“ je ekipno zauzeo treće mesto na takmičenju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena