Yunet
 

Sport

Somborski karate klubovi na Prvenstvu Vojvodine

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 7. mart 2023. • 00:00 •

Somborski karate klubovi na Prvenstvu Vojvodine

Somborski Karate klubovi „Somborac“, „Ravangrad“ i „Dušan Staničkov“ učestvovali su na Prvenstvu Vojvodine u sportskom karateu za mlade karatiste uzrasnih kategorija poletaraca, pionira i nada, koje je održano u Inđiji u subotu 4.marta , u organizaciji Karate Saveza Vojvodine.

Takmičari karate kluba „Somborac“ osvojili su 6 medalja: 4 srebrne i 2 bronzane. Vicešampioni Vojvodine za 2023.godinu u svojim kategorijama u disciplini „kate“ pojedinačno postali su: Filip Krizmanić, Mihailo Gligorević, Pavle Đenadija i Mila Gligorević. Bronzane medalje u pojedinačnoj konkurenciji osvojili su Vedran Jurić i Mari S-Novković.

Karate klub „Ravangrad“ je učestvovao sa 5 takmičara koji su osvojili 4 medalje. U disciplini „borbe“ treće mesto osvojio je Boris Bodrožić. Treba istaći da je ova medalja jedina medalja u „borbama“ za Sombor. U disciplini „kate“ zlatnu medalju osvojila je Irina Sekulić, a bronzane osvajaju Andor Novak i Strahinja Bulović.

Karate klub „Dušan Staničkov“ je imao 8 predstavnika koji su osvojili 5 medalja. U katama pojedinačno „klasa D“ Iskra Ivanović je osvojila 2. mesto. Među pionirima 2013. godište u katama pojedinačno „klasa D“ Milan Radmilović je osvojio 3. mesto. U konkurenciji pionirki 2012. godište u katama pojedinačno „klasa E“ Lana Merli je osvojila 1. mesto. U konkurenciji „pionira 2012.“ godište u katama pojedinačno „klasa D“ Nenad Lukić je osvojio 1. mesto. U takmičenju „ženskih nada 2011“. godište u katama pojedinačno „klasa E“, Jovana Golubović osvajila je 3. mesto

Svi osvajači medalja su se plasirali na Prvenstvo Srbije koje će biti održano 18. marta u Mladenovcu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena