Yunet
 

Sport

Mlađi pioniri RK „Radnički“ Sombor postali prvaci Vojvodine

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 29. mart 2023. • 00:00 •

Mlađi pioniri RK „Radnički“ Sombor postali prvaci Vojvodine

Prvenstvo Vojvodine u uzrastu mlađih pionira u rvanju grčko – rimskim stilom održano u Kanjiži proteklog vikenda, bilo je u znaku mladih rvača iz Sombora. U konkurenciji 14 ekipa prvo mesto osvojila je ekipa „Radnički“ Sombor, drugo „Potisje“ Kanjiža i treće „Soko“ Sombor.

Ekipi “Radničkog“ iz Sombora prvo mesto donele su 4 srebrne medalje koje su osvojili Jovan Kosovac (44 kg), Nemanja Lončarević (48 kg), Uroš Ilić (60 kg) i Mladen Batalo (70 kg)., kao i peta mesta Nemanje Nikolića, Mihajla Zobenice, Ištvana Šota, Marka Mamule, Nandora Čorbe i Filipe Lakatoše. Bez plasmana su ostali: Fedor Sekulić, Robert Bujak, Miloš Ranisavljević i Vasilije Vukas.

Istog dana mladi rvači “Radničkog“ nastupili su na veoma jakom turniru u mađarskoj Abonji. Na pobedničko postolje popeo se Danijel Bojanić. On je u svojoj konkurenciji zauzeo drugo mesto. Dobre borbe prikazali su Aleksa Anđelić i Adrian Dobi.

Iz Rvačkog kluba“ Radnički“ stiže i vest da će ovog vikenda od 30. marta do 02. aprila Jovan Kosovac i David Mazinjanin nastupiti u sastavu reprezentacije Srbije u svojoj uzrasnoj kategoriji do 15 godina (U15).

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena