Yunet
 

Sport

Tri zlatne medalje za BK Sombor

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 20. mart 2024. • 00:00 •

Tri zlatne medalje za BK Sombor

Bokserski klub „Sombor“ imao je pet predstavnika u finalnoj večeri 61. izdanja međunarodnog bokserskog turnira „Beogradski pobednik – memorijal Branko Pešić”.Od petoro finalista troje je osvojilo zlatne medalje.

Podsetimo da je ovaj turnir u A kategoriju turnira prema Svetskoj bokserskoj federaciji i da jeove godine na njemu učestvovalo 93 boksera i 35 bokserki iz 16 zemalja sveta, od Bolivije, preko Bangladeša, do Francuske, Rusije, Kipra, Belgije, Kazahstana, Jermenije.

Jedno od iznenađenja turnira je svakako somborski bokser Nazif Sejdi u kategoriji do 63.5 kg. Sejdi je osvojio zlatnu medalju pobedivši prvo u polufinalu aktuelnog prvaka Evrope (U22), Španca Oler Conde Ibbarechea da bi u finalnoj borbi, posle velike i žestoke borbe podeljenom odlukom sudija (3:2) dobio Francuza Antara Badra. Njihov duel je proglašen i za najborbeniji meč takmičenje u muškoj kategoriji.

Dragana Jovanović je u polufinalu u kategoriji do 52kg jednoglasnom odlukom sudija (5:0) pobedila Saidu Bukvić (Novi Pazar) i tom pobedom izborila mesto u seniorskoj reprezentaciji Srbije i nastup na Evropskom prvenstvu za seniore/seniorke koje će se narednog meseca održati u Beogradu. Dragana u finalu nije ulazila u ring, jer joj je susret predala Francuskinja Kaejla Mopin. Pored zlatne medalje Dragani je pripao i pehar namenjen najboljoj domaćoj bokserki na turniru. Treće zlato u Sombor došlo je na grudima superteškašice Sara Miljković koja u finalu pobedila podeljenom odlukom sudija (3:2) reprezentativku Mađarske Reku Hofman, a pripao joj je i naslov najbolje tehničarke ovog turnira.

U finalnoj noći somborski bokseri Omer Ametović i Rade Joksimović nisu uspeli doći do zlata. Prošlogodišnji osvajač „Beogradskog pobednika“ Ametović je izgubio od dvostrukog svetskog šampiona Sanžara Taškenbaeva, i tako nije odbranio titulu, a Joksimovića je u kategoriji 48 kg pobedio Kairat Ernur iz Kazahstana.

Recimo i to da je za najboljeg boksera turnira proglašen reprezentativac Crne Gore Tomislav Đinović, za najboljeg srpskog boksera proglašen je kapiten reprezentacije Srbije Vladan Babić, znajboljeg tehničara proglašen je Rus Ramazan Dadaev a najbolji strani bokser je svetski šampion Rus Šarabutdini Ataev.

Ovaj turnir je bio jedna je od poslednjih provera za bokserke i boksere učesnike seniorskog Evropskog šampionata koji će biti održan u drugoj polovini aprila u hali „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena