Yunet
 

Sport

KK „Dušan Staničkov“ i KK „Somborac“ na Prvenstvu Vojvodine u karateu za poletarce, pionire i nade

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 10. april 2024. • 00:00 •

KK „Dušan Staničkov“ i KK „Somborac“ na Prvenstvu Vojvodine u karateu za poletarce, pionire i nade

Grad Sombor su na Prvenstvu Vojvodine u karateu za poletarce, pionire i nade pored kluba „Ravangrad“ predstavljali još i klubovi „Dušan Staničkov“ i Somborac“ . Na takmičenju koje je održano u Inđiji i koje je donosilo osvajačima medalja plasman na Prvenstvo Srbije, ekipa „Dušan Staničkov“ osvojila je 11 medalja a „Somborac“ 5 medalja.

Najstariji karate klub u Somboru „Dušan Staničkov“ imao je u konkurenciji 10 predstavnika.Najuspešniji je bio pionir Milan Mićko Radmilović koji je osvojio tri medalje. On je u konkurenciji pionira (2013.godište) klasa D osvojio prvo mesto, dok je apsolutnom nivo bio drugoplasirani. Takođe, nastupio je u borbama, kategorija do 40 kg gde je osvojio srebrnu medalju. Zlatom je osvojila i Jovana Golubović (ženske nade, 2011. godište). Srebrne medalje osvojili su: Mila Gligorević (pionirka, 2014.godište) i Milan Bunjevčev (pionir, 2013.godište), dok su bronze pripale: Vladimiru Radmiloviću (poletarci, 2016.godište), Iskri Ivanović (pionirka, 2013.godište), Lani Merli (pionirka, 2012.godište), Anji Buljević (ženske nade, 2011.godište) i Mihajlu Gligoreviću (muške nade, 2011.godište).

Takmičari Karate kluba ’’Somborac’’ osvojili su 5 medalja u disciplini izvođenja kata: 2 zlatne, 1 srebrnu i 2 bronzane.

Šampioni Vojvodine za 2024.godinu u svojim kategorijama u disciplini kate pojedinačno postali su Vedran Jurić i Teodor Terzić. Srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je Ilija Hristov, a bronzane Ognjen Drakulić i Filip Krizmanić.

Kao što smo rekli , svi osvajači medalja plasirali su se na Prvenstvo Srbije koje se održava 20. aprila.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena