Yunet
 

Sport

Nemanja Malbaški stekao zvanje IJF kontinentalnog sudije

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 10. jun 2024. • 00:00 •

Nemanja Malbaški stekao zvanje IJF kontinentalnog sudije

Somborac Nemanja Malbaški ušao je u krug evropske džudo elite. Proteklog vikenda u austrijskom Gracu je održan Evropski kup u džudou na kojem je učestvovalo više od 500 takmičara, a somborski sportista, trener i sudija Nemanja Malbaški je ispred Džudo saveza Srbije predložen da deli pravdu na ovom takmičenju.

Uporedo sa ovim takmičenjem, organizovan je i skup sudija koji su stekli pravo da polažu za IJF kontinentalnog sudiju, a Somborac je bio jedan od kandidata iz naše zemlje. Ispitu je prisustvovao 31 kandidat iz Slovačke, Azerbejdžana, Nemačke, Italije, Španije, Izraela, Ukrajine, Švedske, Velike Britanije, Francuske, Amerike, Poljske, Austrije, Norveške, Češke, Turske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, kao i Srbije.

Malbaški je kao kandidat polagao ispit koji se sastoji iz testa o džudo pravilima, intervjua na engleskom jeziku i praktičnog dela gde se sudi dva dana. On je ispit uspešno položio sa visokom ocenom, čime je stekao zvanje IJF kontinentalnog sudije, čime je postao prvi džudo delilac pravde u Somboru koji ima ovo zvanje.

Nemanjin mentor na putu do ovog zvanja bio je dr. Siniša Škrbić, najistaknutiji srpski sudija koji je učestvovao na velikim svetskim takmičenjima.

Džudo i sambo klub „Bačka“ Sombor proslavlja 50 godina postojanja, a Malbaški je ovim uspehom uveličao obeležavanje jubileja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena