Yunet
 

Turizam

Predstavljeno idejno rešenje za revitalizaciju Lemeške banje

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 28. februar 2022. • 00:00 •

Predstavljeno idejno rešenje za revitalizaciju Lemeške banje

Predstavnici Grada Sombora i Mesne zajednice „Svetozar Miletić“, sastali su se u prostorijama zgrade „Županije“, sa projektantom Aleksandrom Marjanovićem, koji im je ovom prilikom predao Idejno rešenje centra za relaksaciju u naseljenom mestu Svetozar Miletić.

Ovim idejnim rešenjem predstavljena je mogućnost za revitalizaciju i rekonstrukciju stare zgrade banje u Svetozar Miletiću, koja bi obuhvatala bazenski kompleks, blatni blok, centar za masažu, centar za lepotu i fitnes salu.

Učesnici sastanka razgovarali su o mogućnostima i potrebnim preduslovima za revitalizaciju čitavog banjskog kompleksa u Svetozar Miletiću, kao i o budućoj izradi idejnog rešenja za uređenje parternog prostora u kompleksu.

U prethodnom periodu lokalna samouprava obezbedila je kompletnu fizičko-hemijsku analizu vode iz Lemeške banje, a Pokrajina je finansirala izradu studije detaljnih balneoloških, hidrogeoloških, hidrohemijskih, izotopskih, klimatoloških, prostorno – razvojnih i tehnoekonomskih istraživanja za lokalitet Lemeške banje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena