Yunet
 

Turizam

Turistički i privredni potencijali Sombora predstavljeni na Dunavskom festivalu u Ulmu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 14. jul 2022. • 00:00 •

Turistički i privredni potencijali Sombora predstavljeni na Dunavskom festivalu u Ulmu

Delegacija Grada Sombora, članovi projektnog tima za projekat finansiran iz Dunavskog transnacionalnog programa EU, „Responsible Green Destination Amazon of Europe“, Turistička organizacija grada Sombora i članovi Udruženja građana „Podunav“ Bački Monoštor učestvovali su na 12. Inernacionalnom Dunavskom festivalu u Ulmu.

Na Dunavskom festivalu su, kako posetiocima iz celoga sveta, tako i privrednicima i ostalim učesnicima festivala, tokom pet dana trajanja,na štandu Grada Sombora predstavljeni turistički i privredni potencijali Grada Sombora. Promotivne aktivnosti su doprinele izuzetno velikom interesovanju posetilaca i učesnika festivala, gde je Sombor prepoznat kao dobra destinacija za razvoj turizma i potencijalna ulaganja u sektor turizma.

Delegacija Grada Sombora je prisustvovala i na svečanom otvaranju Svetskog muzeja podunavskih Švaba u Ulmu, gde je dogovoren niz budućih aktivnosti u vezi sa povezivanjem i zajedničkim projektima sa Gradskim muzejem Sombor, depadansom Muzeja podunavskih Švaba u Somboru.

Predstvnici oba projekta učestvovali su i na Dunavskom omladinskom forumu, na kome su predstavljene aktivnosti i projekti koje realizuje Grad Sombor i lokalna zajednica, sa ciljem razvoja eko-turizma i zaštite prirode i životne sredine, te promocije UNESKO Rezervata Biosfere „Mura-Drava-Dunav“ i Specijalnog rezervata prirode „Gornje Podunavlje“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena