Yunet
 

Turizam

Narednog vikenda festival “Harmonija Gornjeg podunavlja”

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 16. septembar 2022. • 00:00 •

Narednog vikenda festival “Harmonija Gornjeg podunavlja”

Festival „Harmonija Gornjeg podunavlja“ održaće se 24. i 25. septembra, u organizaciji Turističke organizacije Grada Sombora, a uz podršku Grada Sombora i Ministarstva turizma.

„Harmonija Gornjeg podunavlja“ održaće se po prvi put i posetiocima festivala donosi mnogo toga.

“Opšti cilj nam je da gostima i naravno iz celom regionu predstavimo samo Gornje podunavlje, šta ono sve nudi, naravno u kombinaciji sa našim lepim Somborom. Akcenat je na zelenilu, akcenat je na aktivnosti, akcenat je na upoznavanju i čuvanju prirode i upravo kroz ova dva dana festivala želimo da posetioci imaju uvid šta to Gornje podunavlje ima. To znači rukotvorine koje će biti predstavljene na štandovima u samom prostoru u Gradu, zatim zelena gradska tura, takođe biće interesantno i to što ćemo imati i predstavljanje KUD-ova, plesnih grupa, horova iz Sombora i Gornjeg podunavlja i u saradnji sa ljubiteljima konja “Zapadna Bačka” organizovaće se i manifestacija “ Za dušu Riđanu danas vozim fraj”, gde će biti besplatna vožnja fijakerom, što je takođe simbol Grada Sombora.

Pored svega toga organizovaćemo i radionice za decu, edukativnog karaktera i kreativnog, i naravno ne može to ništa bez muzike i prirode, gde imamo drugi deo dešavanja u Eko centru “Karapandža” kod Bezdana sa organizovanim prevozom, za sve one koji nemaju svoj prevoz da odu u “Karapandžu”. Tamo ćemo imati mogućnosti vožnje katamaranom, vožnje kanuima, šetnju šumom, šetnju stazama koje su obeležene, takođe radionice za decu i ono što je takođe poslastica, a to su koncerti u šumi.

Prvog dana festivala biće koncert u šumi koji se zove “Barokno popodne” gde će nam nastupati Jana Ivanović i Simonida Rodić sa svojim orkestrom, a drugog dana u nedelju 25. nam nastupa vokalni ansambl “Musica Viva”.

Tokom oba dana festivala biće postavka fotografija koje predstavljaju Gornje podunavlje, nastale u nekom ranijem periodu, a takođe biće realizovan i foto safari “Jaroslav Pap” koji će se realizovati sa fotografima iz Sombora i Novog Sada” – rekla je direktorica Turističke organizacije Grada Sombora, Zdenka Mitić.

Plan je da ova manifestacija postane tradicionalna te da se organizuje svake godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena