Yunet
 

Turizam

Ovogodišnji „Lemeš kulen fest“ okupio brojne posetioce i izlagače

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 26. septembar 2022. • 00:00 •

Ovogodišnji „Lemeš kulen fest“ okupio brojne posetioce i izlagače

Tokom proteklog vikenda u Svetozar Miletiću održana je tradicionalna manifestacija „Lemeš kulen fest“.

Ovo, petnaesto po redu izdanje Festivala, privuklo je brojne sugrađane, kao i preko 20 izlagača svojih gastronomskih specijaliteta. Ovogodišnjem „Lemeš kulen festu“ prisustvovali su i Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević i gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, koji su se obratili prisutnim gostima prilikom svečanog otvaranja ove manifestacije.

Ratković je izrazio lično zadovoljstvo time što domaćini manifestacije uspevaju da održe ovu lepu tradiciju.

Pokrajinski sekretar naglasio je značaj ove manifestacije za celokupan somborski kraj i promociju gastronomskih specijaliteta koji su, još pre šest godina, dobili oznaku geografskog porekla „Lemeški kulen“ kao zaštićeno ime porekla proizvoda, za fermentisanu suvu kobasicu napravljenu od prvoklasnog svinjskog mesa.

Podsećanja radi, ova manifestacija ima za cilj promociju autentičnog brenda Svetozar Miletića, kao i recepture izrade i čuvanja Lemeškog kulena, koja se prenosi sa generacije na generaciju. Posetioci su u prilici da u Miletiću, uz prigodan kulturno-umetnički program koji se odigrava tokom celog dana, osim Lemeškog kulena, degustiraju i kupe ostale domaće specijalitete, šunku, slaninu, mlevenu papriku, kao i domaća vina i rakije.

Organizator manifestacije je Udruženje „Lemeški kulen“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena