Yunet
 

Turizam

Predstavnici Grada Sombora učestvovali na sastanku u okviru projekta „Amazing Amazon of Europe“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 28. oktobar 2022. • 00:00 •

Predstavnici Grada Sombora učestvovali na sastanku u okviru projekta „Amazing Amazon of Europe“

Grad Sombor učestvuje u Projektu „Responsible green destination Amazon of Europe“ koji se finansira u okviru Dunavskog transnacionalnog programa.

Projekat realizuje 14 projektnih partnera sa područja UNESCO rezerevata biosfere Mura-Drava-Dunav, najvećeg i najočuvanijeg rečnog sistema u Centralnoj Evropi sa ciljem da postavi temelje održivog turizma.

Svrha projekta „Amazing Amazon of Europe“ je nadogradnja biciklističke staze „Amazon of Europe“ i poboljšanje područja u smislu održivog turizma, razvijanjem zajedničkih strategija, IT rešenja i interakcijama u učenju na znatno širem nivou od posmatrane destinacije.

„Amazing Amazon of Europe“ doneće mogućnost održivog razvoja prilikom upravljanja raznolikošću prirodnog i kulturnog nasleđa ovog područja, istovremeno omogućavajući jedinstvena iskustva međunarodnim posetiocima.

Tokom prošle nedelje održan je sastanak svih projektnih partnera u Osijeku (Hrvatska). Na sastanku su prikazane realizovane aktivnosti, imajući u vidu da ovaj prjekat traje već skoro dve godine, a prezentovan je i održivi plan razvoja „Amazon of Europe“ destinacije.

Ukupno trajanje projekta je 30 meseci, od 1.7.2020. do 31.12.2022. Ukupna vrednost projekta je 2.411.290,00 evra, a budžet Grada Sombora u ovom projektu iznosi 106.480,00 evra.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad