Yunet
 

Turizam

U Kuli održan 9. Festival ručnih radova, domaćih kolača i zimnice

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 24. novembar 2022. • 00:00 •

U Kuli održan 9. Festival ručnih radova, domaćih kolača i zimnice

Festival ručnih radova, domaćih kolača i zimnice, deveti po redu, održan je proteklog vikenda u sali Nepkera u Kuli.
Organizatori ove manifestacije bili su Udruženje žena „Ideja“ iz Kule i Turistička organizacija opštine Kula, a prisutni gosti su mogli da vide proizvode domaće radinosti na velikom broju štandova.

Ovaj događaj ulepšali su korisnici Udruženja za pomoć Mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Plava ptica“, koji su održali mini koncert. Jelena Matović Faćol navodi da je za korisnike ovog udruženja značajno učestvovanje na ovakvim događajima, jer osim socijalizacije oni prošire svoja znanja, iznedre nove kreativne ideje, a ujedno je i odlična radna terapija.

Organizatori festivala su prezadovoljani samim njegovim tokom i on jeste dokaz da domaća radinost dolazi najbolje do izražaja na ovaj način, te je predsednica udruženja “Ideja“ Serafina Biki istakla da je privilegija ovog udruženja što se svake godine uključuje veći broj izlagača i da je to ujedno podstrek da nastave sa radom.

Pored mnogobrojnih učesnika i posetilaca radionicu ručnih radova pohađala su deca iz vrtića koje je dovela vaspitačica Jelena Makša, naglašavajući važnost negovanja običaja i kulturne baštine kroz ručne radove, jer je izrada istih ujedno i odlična motorička vežba za mališane.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad