Yunet
 

Zdravlje

Crveni krst organizovao akciju dobrovoljnog davanja krvi

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 20. april 2022. • 00:00 •

Crveni krst organizovao akciju dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Sombor organizovao je redovnu akciju davanja krvi u svojimu prostorijama na Apatinskom putu broj 19. Akcije koje se sprovode uz saradnju sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodina, svaki put su u Somboru sa veoma zadovoljavajućim odazivom od strane građana.

Ipak mora se istaći da je ovoga puta već na samom početku, sa prvim minutima akcije, ekipu iz Zavoda čekalo desetak dobrovoljaca. To je nagovestilo da će ova akcija biti sa dobrim odazivom, možda i iznad proseka u odnosu na one prethodne. Razlog za dobar početak nam je otkrila Biljana Klipa, sekretar Crvenog krsta Sombor.

„Zahvaljujući Javno komunalnom preduzeću „Vodkanal“ uspeli smo da na kućne adrese podelimo 12 hiljada poziva građanima da se odazovu na ovu akciju. Na to smo se odlučili jer je stvarno nedostatak ove dragocene i za život važne tečnost. Drago nam je što već u prvim minutima akcije vidimo da smo napravili pravi potez i ovom prilikom se zahvaljujem građanima Sombora“, ističe Biljna Klipa, sekretar Crvenog krsta Sombor.

„Ohrabruje nas ovako lep odaziv građana jer imamo baš nedostatke krve grupe A i 0 kao i RH negativne. Apelujem na sve stare davaoce, a i ove nove da se odazovu na naše akcije. Rasporedi i datumi akcija su vidljivi na sajtu Zavoda. Otkad je ova situacija sa koronom postoje razne nedoumice kod novih, a i kod starih davaoca da li se i kada može dati krv, tako da ih pozivam da se informišu o tome kada mogu davati krvi ukoliko su preležali koronu ili su dobili vakcinu i koju. Sve je detaljno opisano na sajtu Zavoda. Takođe primećujemo i nove davaoce koji su prvi put tu i molimo ih da upoznaju i svoje prijatelje i objasne im koliko je ovaj čin human i vredan. Ovde je veoma prijatna atmosfera, svi radimo pravu stvar i spašavamo živote“, rekao je dr Duško Berić iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.

Iskoristili smo priliku da pitamo i kako napreduju radovi na obnovi fasade zgrade Crvenog krsta koja je započela početkom aprila meseca zahvaljujući ulaganjima Grada Sombora.

„Nakon 23 godine stekli su se uslovi da sredimo fasadu našeg objekta, zahvaljujemo se Gradskoj upravi na velikoj pomoći u tome. Radovi teku po planu bez problema i očekujemo da do kraja maja radovi budu gotovi pa da i mi građani Sombora dobiju izgled ove zgrade onakakv kakav zaslužujemo“, zaključuje Klipa.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad