Yunet
 

Zdravlje

Opšta bolnica “Dr Radivoj Simonović” dobila novu opremu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 20. jul 2022. • 00:00 •

Opšta bolnica “Dr Radivoj Simonović” dobila novu opremu

Na osnovu Javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo za finansiranje odnosno sufinansiranje izgradnje, održavanja i opremanja zdravstvenih ustanova u 2022. godini Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“ Sombor su, između ostalog, odobrena sredstva za nabavku:

Baterijske oscilatorne testere i pištolja za automatsku biopsiju za potrebe Odeljenja za hirurgiju, kao i nabavka Ultrazvučnog aparata visoke klase sa linearnom i konveksnom sondom za potrebe Službe za radiologiju.

Prvom polovinom jula meseca navedena oprema je isporučena i puštena u rad od strane dobavljača.

Time je na Odeljenju hirurgije značajno olakšan rad i podignut standard izvođenja operativnog zahvata kod amputacije donjih ekstremiteta kao i omogućena primena savremene dijagnostičke metode u lečenju karcinoma dojke, pri čemu su uzorci dobijeni ovom metodom dovoljni za dalju analizu receptorskog statusa čijom verifikacijom se određuje dalji personalizovani način lečenja pacijentkinje u slučaju otkrivanja maligne bolesti.

U sklopu Službe za radiologiju Opšte bolnice Sombor nalaze se tri kabineta za ultrazvučnu dijagnostiku. Do sada je sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo nabavljena dva nova savremena uređaja. Novom nabavkom, trećeg aparata omogućen je rad u sva tri kabineta i time obezbeđena adekvatna i brza dijagnostika, primena najsavremenijih dijagnostičkih protokola za radiološku oblast, ubrzan proces rada i omogućeno smanjenje liste čekanja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad