Yunet
 

Zdravlje

U Somboru obeležen Svetski dan mentalnog zdravlja

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 10. oktobar 2022. • 00:00 •

U Somboru obeležen Svetski dan mentalnog zdravlja

NSZ: FunkciDeseti oktobar, Svetski dan mentalnog zdravlja, obeležava se sa ciljem da se stanovništvo podseti o važnosti očuvanja zaštite i unapređenja psihičkog zdravlja kao i o prevenciji predrasuda i stigme prema osobama koje imaju psihičkih problema i/ili koje se leče ili su se lečile zbog psihičkih problema, bolesti.

Centar za individualni razvoj i unapređenje društva „Psihozon“ je, sada već tradicionalno, u Somboru obeležio Svetski dan mentalnog zdravlja.

„Kao i svake godine, sada možemo da kažemo tradicionalno, „Psihozon“ je u Somboru pokrenuo obeležavanje ovog značajnog datuma. Ovaj dan obeležavamo javnom akcijom zajedno sa našim volonterima, srednjoškolcima, zajedno sa predstavnicima institucija pridružio nam se i Dom zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ Sombor. Svi su dobrodošli sa idejom da danas popričamo o tome kako smo, da popričamo o tome koliko je važno da vodimo računa i o psihičkom zdravlju“, rekla je Saša Stojšić, diplomirani psiholog. „Psihozon“ će do kraja oktobra držati besplatno Psihiloško savetovalište za mlade i odrasle.

„Ove godine smo se družili sa osnovcima i srednjoškolcima, realizovali smo prihološke radionice i za decu i za mlade. Do kraja oktobra je aktuelno besplatno Psihološko savetovalište za mlade i odrasle, tako da pozivam sve kojima je podtrebna podrška psihologa – psihoterapeuta da nam se jave“, završava Stojšić. Oko štanda „Psihozona“ bilo je dosta mladih volontera, pa smo jednu od njih pitali zašto je odlučila da bude deo ove akcije.

„Zato što smatram da je mentalno zdravlje jednako važno kao i fizičko, i da treba jednako da se brinemo. Danas je Svetski dan mentalnog zdravlja i došli smo da podržimo sve ljude i učestvujemo u ovoj akciji „, istakla je Teodora Avramović, volonterka iz Srednje poljoprivredne škole Sombor

Takođe, zanimalo nas je za sve sugrađani mogu da pronađu na pomenutom štandu.

„Mogu se pronaći lepe reči podrške, može da se izvuče lepa porukica, da se da donacija i da se kupi lepo ručno rađena stvar kao i naravno da se napiše nekom drugom neka lepa reč podrške“ završava Teodora.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena