Yunet
 

Zdravlje

SEC: U toku akcija promocije vakcinacije protiv Covida-19

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 7. februar 2023. • 00:00 •

SEC: U toku akcija promocije vakcinacije protiv Covida-19

Somborski edukativni centar u saradnji sa Gradskim udruženjem penzionera i Domom zdravlja Sombor sprovodi akciju promocije vakcinacije protiv kovida-19. Akcije se sprovode u organizaciji sa nevladinom organizacijom Asocijacija „Duga“, a uz podršku Svetske zdravstvene organizacije i USAID-a, koji u saradnji sa Vladom Republike Srbije pružaju podršku promociji vakcinacije protiv kovida -19 u Srbiji. Cilj je veći obuhvat vakcinacijom, prvenstveno osetljivih grupa, poput starijih od 60 godina i ljudi sa hroničnim bolestima.

U okviru akcije u ponedeljak, 06. februara u prostorijama Mesne zajednice Svetozar Miletić održano je edukativno predavanja o vakcinaciji protiv Kovida-19.

Predavanju koje je u prostorijama Udruženja penzionera Svetozara Miletića održala Slađana Deak, glavna sestra Doma zdravlja Sombor, prisustvovalo je oko desetak meštana, kao i predstavnici Somborskog edukativnog centra i Gradskog udruženja penzionera Sombor. Svi su veoma pažljivo saslušali predavanje o važnosti vakcinacije i na taj način zaštite od težih oblika bolesti Kovida-19.

Posle predavanja usledilo je postavljanje pitanja kao i molba da se informacije dobijene prenesu ostalim meštanima ovog naseljenog mesta.

O svim sledećim aktivnostima u okviru ove akcije na teritoriji našeg Grada, javnost će biti upoznata preko Somborskog edukativnog centra, Gradskog udruženja penzionera, Doma zdravlja kao i gradskih medija.

U cilju unapređenja zdravstvene zaštite stanovništva na selima Dom zdravlja “Dr Đorđe Lazić” će organizovati akciju ultrazvučnog pregleda i vakcinciju protiv kovida – 19 u sledećim mestima:

U Ambulati u Bezdanu u sredu, 08.februara, od 8 časova radiće se ultra zvučni pregledi ciljnih grupa stanovništva, a od 11.30 časova vakcinacija za sve zainteresovane građane. U okviru ove akcije planirano je da se obuhvate i stanovnici Koluta i Bačkog Brega.

U Ambulanti u Staparu u utorak, 14. februara, od 8 časova radiće se ultra zvučni pregledi ciljnih grupa stanovništva, a od 11.30 časova vakcinacija za sve zainteresovane građane. U okviru ove akcije planirano je da se obuhvate i stanovnici Doroslova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena