instagram
 
instagram

Društvo

Problemi zbog vodomera traju – novi „čitači“ kreću na teren

RTV Subotica • Marijana Vojnić Rogić • 14. septembar 2021. • 13:41 •

Problemi zbog vodomera traju  – novi „čitači“ kreću na teren

Zbog problema sa očitavanjem vodomera koji traju nekoliko meseci, mnogim Subotičanima u proteklom periodu stizali su uvećani računi, zbog čega su se žalili nadležnima - na šalter „Vodovoda i kanalizacije“ stigne između 50 i 100 reklamacija mesečno, kažu u tom preduzeću, koje u gradu i prigradskim naseljima broji čak 36.000 vodomera.

Među nezadovoljnim potrošačima su i stanari na adresi Maksima Gorkog broj 5, koji kažu da su problemi nastali kada je „Vodovod“ prestao da očitava potrošnju i kada je posao preuzela izvesna firma iz Sombora. Za to su saznali kada su im stigli martovski računi koji su bili kao da pune olimpijski bazen – od 8000 pa sve do 12000 dinara po stanu. Ispostavilo se zbog toga što vodomer nije očitan čak pola godine.

Na naplatu su im tako stigli papreni računi, kako tvrde stanarke, obračunati po novoj, skupljoj ceni koja važi od 1. februara, umesto po staroj, kada je voda utrošena.

Praksa će biti takva da od sutra kreću novi „čitači“ po gradu. Firmi koja je očitavala vodomere u junu je istekao ugovor, pa raspisana javna nabavka i angažovana je nova, a zbog raskoraka vodomeri u kućama nisu očitavani tokom jula i avgusta već je uzimana prosečna potrošnja kao prošle godine, dok su u zgradama očitavali radnici „Vodovoda i kanalizacije“, objašnjava direktor preduzeća, Đerđ Šugar.

Kako direktor dalje objašnjava, potrošnja u zgradama zna da varira i da bude mnogo izraženija nego u kućama, naročito ako u objektima ima privrednika, a da ukoliko stanari sumnjaju u ispravnost vodomera, on može da se pošalje na proveru.

Potrošači mogu da se registruju i za samočitače, ali kako navode nadležni, popust ne mogu da im daju zbog toga što im zakon takvu mogućnost ne dozvoljava.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena