instagram
 
instagram

Društvo

Počela „Dečja nedelja”

RTV Subotica • Sanela Simeunović • 4. oktobar 2021. • 14:38 •

Počela „Dečja nedelja”

 

Puštanjem balona sa lepim željama, učenici OŠ„ Matko Vuković” i OŠ „Ivan Goran Kovačić” označili su početak „ Dečje nedelje” i u našem gradu. Svaka škola ovu nedelju, obeležiće određenim programom.

Ovogodišnji slogan manifetsacije je  stih Ljubivoja Ršumovića „ Dete je dete, da ga volite i razumete”, a uz puštanje balona na veliku radost mališana, i u Subotici je obeležen početak „Dečje nedelje”.  Tim povodom naši najmlađi sugrađani podelili su sa nama kako je to biti dete,  za njih je kažu lepo i lako, jer se svaki dan provodi uz igru i druženje. Šta su to pripremili sa drugarima, ali i kako će obeležiti ovu nedelju u svojim školama, objasnili su nam u kratkim, ali slatkim rečenicama.

Sve škole u našem gradu, obeležiće Dečju nedelju uz određen program, koji će se realizovati u skladu sa mogućnostima svake od tih obrazovnih ustanova. Među njima je i OŠ „Matko Vuković”, koja već tradicionalno učestvuje u manifestaciji i tim povodom organizovano je nekoliko radionica, govoriće se o vršnjačkoj podršci, potom će predstavnici  raznih ustanova poput Centra za socijalni rad, policije razgovarati sa decom. Predstavljaće se i dečje stvaralaštvo, a neće izostati ni prigodne manifestacije, kao ni plakati sa lepim željama za stanare Gerontološkog centra.   Cilj ove manifestacije je kako kažu iz ove škole, poboljšanje uslova pod kojima deca odrastaju i to iz  više oblasti.

Kroz razne vidove podrške radi se na postizanju što boljih uslova za decu,kažu iz lokalne samouprave,  a otvaranju manifestacije i simboličnom puštanju balona prisustvovao je i gradonačelnik Stevan Bakić. Nadležni da se pre svega razgovara o dečjim pravima u toku ove nedelje, ali da to nije samo sada, već da je to konstanta.

Dečja nedelja obeležiće se u okviru propisanih mera,  a aktivnosti u okviru ove manifestacije  realizovaće se do kraja  nedelje.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena