instagram
 
instagram

Društvo

Pukla cev u Balkanskoj - veliki deo grada ostao bez vode

RTV Subotica • Sanda Mileusnić Nikolić • 7. oktobar 2021. • 13:23 •

Pukla cev u Balkanskoj -  veliki deo grada ostao bez vode

U jutarnjim časovima došlo je do oštećenja magistralnog cevovoda u Balkanskoj ulici, što je veliki deo Subotice pripremeno ostavilo bez vode. Sa lica mesta gde se trenutno odvijaju radovi na izgradnji pruge nezvanično saznajemo da je uzrok pucanja cevi bila zemlja koja se pod pritiskom padavina odronila. Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ poručuju da se normalizacija vodosnabdevanja očekuje u kasnim popodnevnim satima.

Vodovodna cev ispod gradilišta pruge na mestu nekadašnjeg nadvožnjaka kod Pionira jutros je pukla, što je mnogobrojne Subotičane ostavilo bez vodosnabdevanja. Na društvenim mrežama mogli su se videti komentari sugrađana iz većine delova grada koji se žale da nemaju vode. Naša ekipa izašla je na teren i u nezvaničnom razgovoru sa radnicima angažovanim na izgradnji pruge saznajemo da radovi nisu bili uzrok oštećenja cevi, već da je ona pukla nakon što se zemlja odronila. Kako od stanovnika Bolmanske ulice čija se kuća nalazi preko puta gradilišta, Tihomira Bojića saznajemo, zemlja se odronila noćas oko jedan čas posle ponoći.

S druge strane, iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ obaveštavaju korisnike da su radovi na rekonstrukciji pruge doveli do oštećenja cevovoda.

“JKP “Vodovod i kanalizacija” Subotica obaveštava cenjene korisnike da je danas, u toku prepodnevnih sati, zbog građevinskih radova na rekonstrukciji železničke pruge Subotica-Horgoš, došlo do oštećenja magistralnog cevovoda u Balkanskoj ulici i do nepredviđenog prekida vodosnabdevanja naših korisnika od kućnih brojeva 1 do 15. “

U saopštenju JKP “Vodovod I kanalizacija” navodi se i da se nastavak urednog vodosnabdevanja očekuje kasnije popodne, te da se izvinjavaju potrošačima  zbog neprijatnosti.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad
Vojvođanski Magazin