instagram
 
instagram

Društvo

Delegacije Narodne skupštine Republike Srpske i Skupštine AP Vojvodine posetile Suboticu

RTV Subotica • Sanela Simeunović • 12. oktobar 2021. • 12:10 •

Delegacije Narodne skupštine Republike Srpske i Skupštine AP Vojvodine posetile  Suboticu

Delegacije Narodne skupštine Republike Srpske i Skupštine AP Vojvodine, boravile su juče u Subotici, čime je otpočela dvodnevna poseta parlamentaraca iz Republike Srpske pokrajinskom parlamentu. 

Delegacije su u Gradskoj kući ugostili gradonačelnik Stevan Bakić i predsednik Skupštine grada Balint Pastor. Tom prilikom gosti su upoznati sa privrednim prilikama, razvojnim i investicionim planovima, turističkom i kulturnom ponudom, višenacionalnim karakterom, te negovanjem različitih kultura, jezika i tradicija u našem gradu. Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović, istakao je da Subotica predstavlja primer uspešnog multikulturalnog suživota i funkcionisanja.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, rekao je da se ovom posetom učvršćuje prijateljski odnos parlamenata Republike Srpske i AP Vojvodine, te da poseta Subotici ima za cilj da goste upozna sa gradom koji je „jedan od dragulja Vojvodine”, i primer međunacionalnog sklada i ambicioznih planova za budućnost.

Gradonačelnik Stevan Bakić  je podsetio da je ovo nastavak aktivnosti koje se sprovode od februara, a u vezi su sa Republikom Srpskom i njenim institucijama. 

Nije uobičajeno da se u međuparlamentarnu saradnju uključuje lokalna samouprava, osim one u kojoj je sedište dotične skupštine, te je značaj ove posete u tom smislu još veći, rekao je  predsednik Skupštine grada, Balint Pastor. Osim sa zvaničnicima našeg grada, delegacije su razgovarale i sa predstavnicima nacionalnih saveta i zavičajnih udruženja.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena