instagram
 
instagram

Društvo

Glodari najaktivniji u jesen, neophodan oprez

RTV Subotica • Silvia Martinović • 14. oktobar 2021. • 13:04 •

Glodari najaktivniji u jesen, neophodan oprez pixabay.com

Na internetu se pre nekoliko nedelja pojavila priča o detetu, koje je na igralištu „Kiki” na Radijalcu, blizu samog centra Subotice, ujeo pacov. Kako smo nezvanično saznali, dete je dobro, rana je sanirana u Dečjem dispanzeru, ali je porodica ostala u šoku i neverici da je tako nešto uopšte moglo da se desi. Kada je kišovito, igralište je prazno, ali već sa prvim zracima sunca, stižu i mališani koji sa radošću koriste klackalice, tobogan i ostale sprave. Naša ekipa je zatekla jednu baku sa unucima, koja nije želela da se vidi, ali nam je rekla da često dolazi i da, na sreću, do sada nisu videli pacove. Međutim, mnogo joj smeta što psi lutalice bez problema ulaze na neograđeno igralište, a to isto može biti opasno po bezbednost dece.

Sa prvim hladnim danima, prirodno je da glodari traže sklonište i nove izvore hrane koje više nema na otvorenim prostorima kao u toplim letnjim mesecima. Grad Subotica svake godine vrši plansku deratizaciju, ove godine je akcija počela 6. septembra i planirano je da se završi do kraja oktobra. Međutim, i sami građani treba da vode računa o svom okruženju.

Šef Službe za komunalne poslove Gradske uprave kaže da su obavešteni o nemilom događaju koji se desio pre nekoliko nedelja, i odmah su izašli na teren, međutim, na samom igralištu nisu našli nijednu jazbinu pacova.

Na Radijalcu je odrađena sistemska deratizacija, a u toku je i na drugim lokacijama. Ipak, nadležni apeluju na građane da očiste svoje podrume, šupe i garaže, jer su upravo to mesta koje glodari traže za zimsko skrovište.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena