instagram
 
instagram

Društvo

OŠ „Kizur Ištvan” renovira sanitarni čvor

RTV Subotica • Sanela Simeunović • 22. oktobar 2021. • 12:51 •

OŠ „Kizur Ištvan”  renovira sanitarni čvor

Osnovna škola „Kizur Ištvan” će zahvaljujući sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, kao  i lokalne samouprave, sanirati  i adaptirati sanitarne čvorove u objektu. Pored ove, sredstva su dobile i škole „Sečenji Ištvan” i „Sveti Sava” u Subotici.

Putem projekata ova obrazovna ustanova dobila je sredstva, koja će uložiti u  neophodnu sanaciju dela zgrade, gde učenici  od prvog do četvrtog razreda pohađaju  nastavu. Biće renovirana četiri toaleta,  kanalizaciona mreža i hodnici. Visina sredstava je 8.200.000 dinara, a kako kažu iz škole, ova ulaganja  bila su preko potrebna.

Ovakvi projekti su izuzetno značajni za unapređene i uslova rada i boravka dece u školama, ističe sekretarka Sekretarijata za društvene deltnosti, Jasmina Stevanović. Ovo je dobar primer uspešne  saradnje pokrajinskog nivoa i lokalne samouprave, rekla je Stevanović, te dodala da su još dve subotičke škole dobile novac.  

I na ovaj način, odnosno kroz projeknte aktivnosti, se dovodi  do poboljšanja infrastrukture u subotičkim osnovnim i srednjim školama, kažu iz lokalne samouprave. Uprkos situaciji sa pandemijom i korona virusom, cilj je svakako održati kvalitet obrazovanja u svakom smislu.

Kroz projektne aktivnosti iz budžeta grada Subotice za ovu godinu, za ulaganja u osnovne škole izdvojeno je 10 miliona, a za srednje 8,8 miliona dinara. 

Tekst je objavljen u okviru projekta Subotica – život, ljudi, događaji, koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta Grada Subotice. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena