instagram
 
instagram

Društvo

Karavan "Digitalna ekspedicija" posetio Suboticu

RTV Subotica • Sanela Simeunović • 25. oktobar 2021. • 14:38 •

Karavan

Karavan "Digitalna ekspedicija" proteklog  vikenda posetio je i Suboticu. Sugrađani su imali priliku da se upoznaju sa elektronskim javnim uslugama koje su dostupne na sajtu eUprave, principima elektronske trgovine i osnovama bezbednog korišćenja društvenih mreža, kao i ostalim pogodnostima digitalnog prostora.

Karavan je pokrenut na inicijativu Kabineta predsednice Vlade Srbije, Ane Brnabić, a cilj je da se  na ovaj način građani upoznaju  sa ključnim digitanim veštinama 21.veka, te sebi i svojoj deci pruže bezbedno digitalno iskustvo.  Subotica je jedan od 16 gradova u koji je stigla „Digitalna ekspedicija”, a tom prilikom član Gradskog veća zadužen za oblast privrede, Srđan Samardžić, zahvalio se u ime lokalne samouprave na mogućnosti da sugrađanima bude dostupna i ova vrsta znanja. 

Zahvaljujući zalaganju predsednika Aleksandra Vučića, Srbija je ostvarila napredak u mnogim oblastima, među kojima je i oblast digitalizacije, istakla je pomoćnica ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Biljana Barošević.

Među partnerima karavana „Digitalna ekspedicija“ je Program Ujedinjenih nacija za razvoj -UNDP koji uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanjе, boračka i socijalna pitanja sprovodi projekat „Nove veštine za nove industrije – Nacionalni program prekvalifikacija za IT“. Ovaj projekat se realizuje i uz podršku u Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Kancelarije za IT i eUpravu, i u partnerstvu sa programom „Nova pismenost” - koji zajedno realizuju Američka agencija za međunarodni razvoj USAID i Propulsio.

Tekst je objavljen u okviru projekta Subotica – život, ljudi, događaji, koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta Grada Subotice. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena