Društvo

Na Dan otvorenih vrata Politehničku školu  posetilo oko 200 đaka

RTV Subotica • Sanela Simeunović • 5. maj 2022. • 12:33 •

Na Dan otvorenih vrata Politehničku školu  posetilo  oko 200 đaka

Na Dan otvorenih vrata Politehničku školu  posetilo je oko 200 učenika sedmih i osmih razreda osnovnih škola iz Subotice, ali  i okoline.  Zbog zainteresovanosti đaka, u novoj školskoj godini biće otvorena dva nova smera.

Prilikom obilaska škole budući srednjoškolci mogli su da se upoznaju bliže sa obrazovnim proflilima, radom, kao  i  svim pogodnostima koje ova  ustanova nudi u daljem školovanju.  Kroz razgovore sa učenicima Politehničke škole, ali i nastavnim osobljem, osmaci i sedmaci su  saznali  detalje  o  pojedinim zanimanjima, ali i detalje o tome kako izgleda  jedan  školski  dan upravo u  ovoj školi. Među brojnim đacima koji su danas došli, nalaze se i oni, čija se  željena zanimanja nalaze na listi obrazovnih profila Politehničke škole.  

U novoj školskoj godini planira se upis devet odeljenja i to  šest na srpskom, dva na mađarskom i jedno odeljenje na hrvatskom nastavnom jeziku. Kroz ove aktivnosti cilj nam je približiti rad škole  svim učenicima, pre svega onima  koji žele da se bave  određenim profesijama, ali i onima koji se još uvek možda dvoume oko budućeg zanimanja, te da na taj način što bolje donesu odluku, kažu iz škole. U novoj školskoj godini novina su i dva nova smera, geodetski tehničar – geometar i tehničar multimedija.

Politehnička škola deluje na četiri područja rada, geodezija i građevinarstvo, šumarstvo i obrada drveta, grafičarstvo i kultura, umetnost i javno informisanje.

Preporučujemo još …


Slušanost radija u Subotici
Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Jutrenje

RTV Subotica

Jutrenje

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad
Vojvođanski Magazin