os-matija-gubec-iz-tavankuta-domacin-dva-projekta-
instagram
 
instagram

Društvo

OŠ „Matija Gubec”  iz Tavankuta domaćin dva projekta

RTV Subotica • Sanela Simeunović • 13. maj 2022. • 14:37 •

OŠ „Matija Gubec”  iz Tavankuta  domaćin dva projekta

U osnovnoj  školi „Matija Gubec”  iz Tavankuta, sprovode se dva projekta Erazmu + projekat pod nazivom „Keychain” i „Bogatstvo različitosti”, 10.međunarodni likovno-literarno-novinarski konkurs. Cilj je obogatiti obrazovno-vaspitni rad ove ustanove i na ovaj način,  te kroz učenje i igru predstaviti  đacima  druge  kuture, običaje, ali i načine rada u obrazovanju uopšte, poručuju iz škole.  

Bogat program za učesnike oba projekta domaćini iz Tavankuta su brižljivo pripemilije, a mnogobrojni gosti iz regiona, ali i  različitih zemalja poput Švedske, Turske, Rumunije, Latvije, nisu krili svoje oduševljenje učešćem u raznim aktivnostima. Oduševljenje nije izostalo ni za gostoprimstvo  domaćina, pogotovo za posetioce iz dalekih zemalja. Pojedini učenici su u okviru Konkursa već bili u ovoj školi, dok su posetioci kroz Erazmus + projekat imali priliku da to učine po prvi put. Svoja iskustva rado su podelili sa nama, a najveći utisak ostavili su kako kažu, dobri  domaćini.

Kada je reč o Erazmus + projektu, „Keychain” je drugi projekat ovog tipa u školi „Matija Gubec”. Cilj je približiti  prirodne nauke đacima, a prema prvim utiscima zadovoljni su  i domaćini, ali i gosti.

Tradicionalni deseti po redu međunarodni likovno-literarno-novinarski konkurs „Bogatstvo različitosti” održan je i ove godine, a kao i ranije, radovi su pristizali iz raznih zemalja i stiglo ih je čak preko 900. Nagrađeni učenici pozivaju se u Tavankut kao gosti, a osim diplome, knjiga i zahvalnica, boravak u selu uz određene kreativne radionice deo je nagrade. Velika je zainteresovanost dece za učešće u ovoj akciji, ističu iz škole.

U toku je još jedan Erazmus + projekat u ovoj obrazovnoj ustanovi pod nazivom „Go-Car-Go”.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad
Vojvođanski Magazin