instagram
 
instagram

Društvo

Formirana fokus grupa u okviru projekta „Ljudska bezbednost – koncept održive zajednice”

RTV Subotica • Sanela Simeunović • 2. avgust 2022. • 12:54 •

Formirana fokus grupa  u okviru projekta „Ljudska bezbednost – koncept održive  zajednice”

U okviru projekta „Ljudska bezbednost – koncept održive  zajednice”,  i u našem gradu je formirana fokus grupa, koja  za cilj ima da doprinese donošenju preporuka za izradu trećeg Nacionalnog akcionog  plana za primenu  Rezolucije Saveta bezbednosti  1325, pod nazivom „Žene,mir, bezbednost”. Nevladina organizacija iz Beograda, Fond socijalne i demokratske inicijative (FOSDI), realizuje  ovaj projekat.

Projekat se sprovodi  u  tri grada u Srbiji, Pirotu, Šapcu i Subotici, a  u našem gradu  u saradnji  sa Savetom za rodnu ravnopravnost Grada. Formirana je fokus grupa, koja je okupila predstavnike lokalne samouprave i eksperte za rodnu ravnopravnost i bezbednost.   Tema je bezbednost u lokalnoj zajednici, sa fokusom na ličnu bezbednost, te predstavljanje faktora bezbednosti kroz predavanja i radionice. Tri grada koja učestvuju, uzeta su kao primer različitih sredina, odnosno  lokalnih zajednica sa različitim odlikama, s obzirom  na to da se pod tim okolnostima i pitanja bezbednosti razlikuju, kažu iz organizacije. 

Sve rezolucije Saveta bezbednosti UN-a obavezujuće su i  za zemlje koje nisu njene članice, jer je reč o bezbednosti kao vrhunskom prioritetu. Posle mnogih inicijativa različitih organizacija, pre 22 godine je donet  dokument koji bolje definiše koncept bezebdnosti, ali i ulogu žena u njemu.

Projekat podržava Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju - OEBS misija u Srbiji. 

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena