instagram
 
instagram

Društvo

Kroz Suboticu: Čistoća i zelenilo“ proslavlja jubilej – 75 godina od osnivanja

RTV Subotica • Marijana Vojnić Rogić • 23. septembar 2022. • 14:18 •

Kroz Suboticu: Čistoća i zelenilo“ proslavlja jubilej – 75 godina od osnivanja kroz suboticu, čistoća i zelenilo, slobodan milošev, komunalna delatnost, stevan bakić, dr balint pastor

Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ obeležilo je 75. godišnjicu od osnivanja i 135 godina od obavljanja ove komunalne delatnosti u gradu.

„Čistoća i zelenilo“ danas zapošljava blizu 300 ljudi koji brinu o zelenilu, odvoze smeće iz oko 40.000 domaćinsta, ali i su zaduženi i za zoohigijenu u gradu – zbrinjavanje pasa i mačaka lutalica. Direktor preduzeća Slobodan Milošev istakao je da je sjajan kolektiv stvaran decenijama, a da su nakon 2013. godine koja je bila najteža, za težak rad nagrađeni – danas beleže pozitivne finansijske trendove zahvaljući kojima ulažu u opremu i objekte.

Čestitajući jubilej, gradonačelnik Bakić je istakao da je Subotica grad poznat po tradiciji da ima čiste ulice i uređene zelene površine, a za šta su najzaslužniji zaposleni u ovom javnom preduzeću  koje je jedno od najvažnijih u preduzeća u komunalnalnom sistemu.

Obraćajući se gostima predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor istakao je da će naš grad uskoro imati savremen sistem upravljanja otpad u kom će „Čistoća i zelenilo“ imati značajnu ulogu, s obzirom na to da će Regionalna deponija za desetak dana dobiti integrisanu dozvolu za rad.

„Čistoća i zelenilo“ osnovana je davne 1947. godine.

Tekst je objavljen u oviru projekta „Kroz Suboticu”, koji je sufinansiran iz budžeta Grada Subotice. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena