Društvo

Za Melindin život

RTV Subotica • Redakcija TV Subotica • 1. oktobar 2022. • 08:13 •

Za Melindin život

Do pre dve godine naša sugrađanka Melinda Sabo (39) bila je vedra mlada žena, puna života i ljubavi za svoje dve ćerkice od tri i osam godina, porodicu i prijatelje. Sve lepe trenutke, planove i želje zaustavila je dijagnoza – karcinom debelog creva a potom i metastaze na jetri. Jedini spas i nada da će ponovo biti sa svojom decom su terapije na bečkoj klinici koje koštaju, za njene najbliže, nedostižnih 150.000 evra.

- Pre dve godine, počeli su bolovi u stomaku... Onda su joj dijagnostifikovali karcinom debelog creva, vrlo brzo je došlo do operacije i sve se činilo da će sve biti u redu. Međutim, nakon šest meseci njoj su se promene pojavile na jetri. Usledila je hemoterapija, više od tri meseca, ali, nije dala nikakve rezultate, nažalost. U Sremskoj Kamenici nisu je ni operisali, nego su ponovo predložili neku inovativnu hemoterapiju, za koju se ispostavilo da ne može da je primi – priča njena majka Irena Sabo za portal subotica.com.

Porodica i prijatelji dali su sve od sebe da nađu način da pomognu Melindi, a njene drugarice iz detinjstva, Kristina i Lara, uspele su da stupe u kontakt sa klinikom iz Beča, gde su, posle pregledane dokumentacije, rekli da postoje velike šanse da se izleči ukoliko što pre počne sa terapijama.

- Uradili su joj sve analize i sreća u svoj nesreći je što se karcinom zadržao na jetri, tako da su nam oni dali šansu da se odgovarajućim lečenjem možemo pomoći našoj Melindi. Uspeli smo da skupimo 15.000 evra da ode na prvu hemoterapiju u Beč i ona je sada tamo. Kako su to jako snažne terapije, oseća se jako slabo, ali kažu da je to normalno - objašnjava majka, pokušavajući da zadrži suze. - Svake dve nedelje predstoji bar tri do četiri  terapije da primi, jer je terapija invazivna da uništi te maligne ćelije na jetri. I nažalost, svaka terapija košta  po 15.000 evra a procene su da sve ukupno košta oko 150.000 evra.

Porodica je do sada lečenje finansirala sama i iscrpela resurse pa se putem Fondacije “Budi human” obratila ljudima  velikog srca da pomognu koliko su u mogućnosti.

 - Svaki dinar, svaka poruka nama jako znači. Jako mi je teško, ali mi je i puno srce kada vidim da nismo sami u ovoj našoj borbi i zahvaljujem se svima koji su nam do sada pomogli  - iskreno će Irena.- Nedavno je unuka došla iz škole i rekla da njeni drugari skupljaju novac da njena mama ozdravi. To mi je baš teško palo iako se trudim da pred unukama sakrijem suze i kako se zaista osećam. Ali njima jako nedostaje mama, stalno pitaju kada će se vratiti, da li će se igrati kao pre. Govorim im da hoće, a nadam se da će uz pomoć dobrih ljudi Melinda opet biti sa svojom decom i svima nama.

U ovu akciju, za Melindin opravak, možete se uključiti i vi! Donacije se upućuju putem Humanitarne fondacija "Budi human".

Uplata na namenske račune - dinarski 160-6000001468139-14, devizni 160-6000001468118-77 (IBAN: RS35160600000146811877, SWIFT/BIC: DBDBRSBG), platnom karticom ili na Paypal.

SMS poruka 1336 na broj 3030  (200 dinara) za sve srpske mreže.

Izvor: subotica.com

Preporučujemo još …


Slušanost radija u Subotici
Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Jutrenje

RTV Subotica

Jutrenje

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad
Vojvođanski Magazin