Društvo

Srcem kroz Svetu Goru: Glumac Slaviša Čurović vas vodi kroz kolevku pravoslavlja

RTV Subotica • Redakcija TV Subotica • 10. novembar 2022. • 18:15 •

Srcem kroz Svetu Goru: Glumac Slaviša Čurović vas vodi kroz kolevku pravoslavlja

Emisija “Srcem kroz ravnicu” je putopisni serijal u kojem voditeljski par Nina Radulović i Slaviša Čurović otkrivaju skrivene lepote predela u Srbiji ali i u zemljama okruženja, odnosno mestima koji su istorijski, kulturno i religijski povezani sa Srbijom.

Naš poznati glumac i voditelj, posetio je Svetu Goru i imao priliku da zabeleži ekskluzivne fotografije i snimke. Čurović je istakao da mu je rad na ovom serijalu predstavljao veliku čast.

Nakon uspešnog putopisnog serijala “Srcem kroz ravnicu” naš poznati glumac Slaviša Čurović nam na male ekrane donosi nove fantastične priče i kadrove -  ovoga puta sa Svete Gore, i srpske Carske lavre manastira Hilandara.

Novi serijal koji nas od četvrtka premijerno očekuje nosi naziv "Srcem kroz Svetu Goru".

Zbog viševekovnog pravila kojim se ženama zabranjen pristup "monaškoj republici" Čurović je ovoga puta nije mogao da računa na pomoć voljenog televizijskog lica i svoje kolegine Nine Radulović.

Domaćin ekipe koja je realizovala ovaj zahtevan projekat bio je Miloš Stojković, teolog, prvi poverenik manastira Hilandar u Atini,dok je Slavišin saputnik na ovom putu bio istoričar Petar Đurđev, direktor Istorijskog arhiva grada Novog Sada.

Prva epizoda, od tri ili četiri koliko čini serijal, će premijerno biti emitovana u četvrtak 10.11. u 18:30 na Balkan Trip kanalu, a donosi nam eskluzivne snimke iz srpske Carske lavre, i to sa mesta koja do sada nisu bila dostupna široj janosti, kao što je kuća cara Dušana, u kojoj je čuveni vladar boravio tokom boravka na Svetoj Gori.

Gledaoci će biti u prilici da čuju ekskluzivne razgovore kako sa svetogorskim monasima,  tako i sa pojedincima koji učestvuju u obnovi jedne od najvećih srpskih svetinja.

Posebno će biti interesanti razgovori sa monasima koji govore o svojoj svakodnevnici, poslušanjima koje imaju, radu u kuhinji, na održavanju manastirskih poseda i slično...

Kao posebnu ekskluzivu autori navode i razgovor sa premijerom "monaške republike" .

Čurović je rekao da mu je rad na ovom serijalu predstavljao veliku čast.

- Veliko je zadovoljstvo i posebna čast da nekadašnji  mali dečak - Srbin iz Crne Gore kao ja, danas radi jednu ovako veliku stvar,  istakao je on.

Boravak na najznačajnim poluostrvu pravoslanog sveta na Čurovića je ostavio snažan utisak.

- Prokrstarili smo uzduž i popreko Svetu Goru, i  čini mi se da je upravo na ovom mestu ono čemu se moliš, najbliže je Bogu, ističe naš poznati dramski umetnik.

Premijerno emitovanje prve epizode serijala “Srcem kroz ravnicu” zakazano je za četvrtak 10.11. od 18h na kanalu Balkan Trip.

Reprizna izdanja zakazana su za petak, 11. novembar u 18.30 na programu AGRO TV, subota serijal možete pogledati u 12.00 na TV Superstar 2.

Emisiju možete pogledati i na programu RTV Subotica, u utorak, 15. novembra od 20 časova.

Preporučujemo još …


Slušanost radija u Subotici
Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Jutrenje

RTV Subotica

Jutrenje

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad
Vojvođanski Magazin