instagram
 
instagram

Društvo

JKP „Stadion”: Članovi VK „Spartak” ušli na bazen uprkos obaveštenju da je objekat zatvoren

RTV Subotica • Redakcija TV Subotica • 22. novembar 2022. • 11:23 •

JKP „Stadion”: Članovi VK „Spartak” ušli na bazen uprkos obaveštenju da je objekat zatvoren

Povodom incidenta na bazenu „Prozivka” koji se dogodio 18. novembra, kada se trinaestoro dece otrovalo isparenjima od hemikalija koje su korišćene u malom bazenu, JKP „Stadion” se konačno oglasio saopštenjem za javnost koje u celosti prenosimo:

„Povodom situacije nastale dana 18.11.2022. godine u objektu SRC „Prozivka“ kojim upravlja JKP „Stadion“ Subotica, gde su članovi VK Spartak doživeli iritaciju hlorom, rukovodstvo JKP „Stadion“ Subotica je u postupku istrage dešavanja.
JKP „Stadion“ Subotica vrši svoje poslove svakodnevnog održavanja kvaliteta vode na osnovu Uputstva za održavanje kvaliteta bazenske vode br. 676 od 10.04.2013. godine. Shodno tome, zaposleni na objektu SRC „Prozivka“ radi preventive svakog dana najmanje četiri puta kontrolišu koncentraciju hlora u vodi u oba bazena, kao i pH vrednosti vode i temperaturu vode, vlažnost vazduha i potrošnju bazenske hemije na dnevnom nivou. U skladu sa Ugovorom o vršenju usluga br. I-1301/2022 od 25.08.2022. godine, Zavod za javno zdravlje Subotica svake druge nedelje vrši analizu bazenske vode, te raspolažemo zvaničnim rezultatima o kvalitetu vode u oba bazena, na osnovu kojih je voda ispravna i bezbedna.
Predmetnog vikenda objekat SRC „Prozivka“ je bio domaćin dva značajna sportska događaja u organizaciji Saveza za školski sport i nastavnike fizičke kulture Grada Subotice u suorganizaciji sa PK Spartak-Prozivka Subotica. Za vreme ova dva takmičenja objekat SRC „Prozivka“  bio zatvoren. Korisnici nisu mogli na legalan način da uđu u objekat jer su oba zvanična ulaza bila zaključana između dva događaja, a na vratima je bilo istaknuto Obaveštenje sa informacijom da je objekat zatvoren. Zbog velikog broja učesnika događaja 18.11.2022. godine, zaposleni su vršili tretman vode u malom bazenu, radi sprečavanja razvoja mikroorganizama.
Članovi VK Spartak su međutim ipak ušli u objekat SRC „Prozivka“ i to  kroz ulaz iz poslovnog prostora koji nije u nadležnosti JKP „Stadion“ Subotica ignorišući Obaveštenje da je objekat zatvoren, a isto tako su ignorisali i tehničara, zaposleno lice JKP „Stadion“ Subotica, koji im je skrenuo pažnju na to da se vrši dodatno hlorisanje malog bazena i da je objekat zatvoren.
Rukovodstvo JKP „Stadion“ Subotica je pristupilo unutrašnjoj istrazi u vezi sa ovom nemilom situacijom. Zavod za javno zdravlje je na zahtev ovog preduzeća dana 19.11.2022. vanredno obavio uzorkovanje i analizu vode u velikom bazenu, i inspektor Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo je izašao na teren i potvrđeno je da je voda u oba bazena bezbedna što se tiče koncentracije hlora. Zvanično smo se obratili Opštoj bolnici u Subotici vezano za zdravstveno stanje primljenih pacijenata i dobili izveštaj od direktora ove ustanove dana 21.11.2022.
Rukovodstvo JKP „Stadion“ Subotica će učiniti sve da do ovakvih nemilih događaja više ne dođe. O rezultatima i zaključcima istrage će javnost biti obaveštena.
Našim mladim sportistima želimo brz oporavak i da se što pre vrate kući svojim porodicama.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena