roditelji-vaterpolista-ogorceni-deca-usla-na-bazen-kao-i-svako-vece
instagram
 
instagram

Društvo

Roditelji vaterpolista ogorčeni: Deca ušla na bazen kao i svako veče!

RTV Subotica • Marijana Vojnić Rogić • 24. novembar 2022. • 13:22 •

Roditelji vaterpolista ogorčeni: Deca ušla na bazen kao i svako veče!

Roditelji čija deca treniraju vaterpolo, a koja su u petak zbog isparenja hlora nakon treninga na bazenu „Prozivka“završila kod lekara, od kojih su neka zadržana i na bolničkom lečenju, ogorčeni su zbog saopštenja JKP „Stadion“ u kom se tvrdi da su vaterpolisti i treneri ušli kroz poslovni prostor, jer je objekat bio zatvoren. Oni su ovakvo objašnjanje upravljača bazenom ocenili kao „vređanje inteligencije i zdravog razuma“ i ponavljaju da su njihova deca ušla kao i svako veče, kroz ulaz za sportiste, kao i da nikakvo obaveštenje nije bilo istaknuto da bazen ne radi.

Sin Tihomira Zoraje u petak uveče sam je otišao na bazen i ušao, kao i uvek, kroz ulaz za sportiste. Kako je trening trajao svega pola sata, Tihomir je došao po sina i video ga da izlazi odatle. Nakon toga kreću zdravstvene tegobe i odlazak kod lekara: dijagnoza je dispneja, latinski naziv za otežano disanje i to u ovom slučaju usled isparenja hlora.

O tome da su deca ušla na regularan ulaz, a ne kroz neki poslovni kako tvrdi „Stadion“, svedoče i drugi roditelji, među njima i Mladen Miščević.

Da će nakon vaterpolo treninga njegov sin završiti na bolničkom lečenju prikačen na kiseonik i infuziju, Mladen nije mogao ni da sanja. I dok ne zna da li će detetu ostati neke trajne posledice, Mladen je ogorčen zbog odnosa prema svima čija su se deca razbolela u petak nakon korišćenja bazena.

I za Tihomira saopštenje „Stadiona“ vređa inteligenciju i zdrav razum, budući da nisu bili obavešteni da treninga neće biti, a kad su došli, pušteni su da uđu regularno. Za ulaz na bazen kroz piceriju deca ni ne znaju niti su ikada tuda ušla, revoltirano kaže ovaj otac.

Povodom incedenta na bazenu „Prozivka“ danas nam je stiglo i zvanično saopštenje kluba u kom se navodi da je zakazan sastanak sa nadležnima u ponedeljak:

„U vezi sa događajima koji su se desili na bazenu SRC  „Prozivka" u Subotici će predstavnici  VK Spartak obaviti razgovor  sa rukovodstvom  JKP "Stadion" Subotica koji je zakazan  za ponedeljak, 28. novembar da bi se na taj način utvrdile činjenice vezane za nemile događaje i da se otklone i oni nesporazumi  koji su nastali zbog iznošenja činjenica u javnost koje ne odgovaraju istini. O ishodu tih razgovora ćemo obavestiti u prvom redu roditelje naših igrača, a zatim i javnost,“ navodi se u saopštenju koje potpisuje Geza Kučera, sekretar kluba.

I od ostalih roditelji s kojima smo razgovarali, a koji nisu želeli pred kamere, saznali smo da su i njihova deca bez probelma ušla na isti ulaz, dok neki nakon saopštenja „Stadiona“ najavljuju i da će potražiti pravnu pomoć.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad
Vojvođanski Magazin