instagram
 
instagram

Društvo

Palićkom „Bejrutu“ odzvonilo – počinje sanacija Vikend naselja

RTV Subotica • Marijana Vojnić Rogić • 7. decembar 2022. • 13:04 •

Palićkom  „Bejrutu“ odzvonilo – počinje sanacija Vikend naselja

Rešavanje dugogodišnjeg problema i stanja u kom se nalazi Vikend naselje na Paliću upravo počinje i trajaće naredne dve godine, najavio je predsednik Skupštine AP Vojvodine, Ištvan Pastor. Tokom tog perioda trebalo bi da se razreše svi imovinsko-pravni, građevinski i urbanistički odnosi, da se poruše nereprezentativni i zapušteni objekti, kao i da se uradi preparcelizacija kako bi se kao nove celine ponudile investitorima, poručio je Pastor.

Ovo je slika palićkog „Bejruta“ – vikend naselja koje  izgleda kao da se tamo rat zaista juče završio. Polusrušene  vikendice nekadašnjih subotičkih giganata i drugih objekata u jezgru turističke destinacije. Zbog toga predsednik Skuptine Vojvodine Ištvan Pastor posao na rešavanju ovog problema naziva „Sizifovim“. Kako je istakao, Plan detaljne regulacije usvojen je još pre 12 godina ali se niko nije upustio u rešavanje ovog složenog i teškog posla.

Subotica je od Pokrajinske vlade dobila 36,5 miliona dinara da započne sanaciju. Za sada je poznato da će od 380 objekata koliko ih se nalazi na 433 parcele, 51 biti zasigurno srušen, jer tamo nema pravnih začkoljica. Za ostale, preduzeće „Park Palić“ će otvoriti telefonsku liniju i uputiće pisma na sve adrese vlasnika ili zadnjih korisnika kako bi došli kod njih.

Kako su poručili nadležni, neće se rušiti objekti u kojima neko živi i gde je sve pravno čisto. Takođe, 102 objekta su u dobrom stanju i treba da se legalizuju.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad
Vojvođanski Magazin