u-ovoj-godini-planira-se-izgradnja-novog-kolovoza-u-17-ulica-kao-i-200-parking-mesta-
instagram
 
instagram

Društvo

U ovoj godini planira se izgradnja novog kolovoza u 17 ulica kao i 200 parking mesta

RTV Subotica • Sanela Simeunović • 26. januar 2023. • 14:42 •

U ovoj godini planira se izgradnja novog kolovoza u 17 ulica kao i   200 parking mesta

Izgradnja kolovoza u 17 novih ulica, odnosno oko 8 km novog asfalta, 200 parking mesta, ali i rehabilitacija  biciklističkih staza, obuhvaćni su Godišnjim planom Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje za 2023.godinu.  Takođe, u toku su pregovori o postavljanju novog asfalta na Palićkom i Senćanskom  putu, kao  i Bajnatskoj ulici.

Za potrebe izgradnje novih  kolovoza izdvojeno je skoro 270 miliona dinara, ističe  direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Ognjen Golubović. Kada je reč o atarskim putevima biće uređeno  oko 19 km,  za potrebe  rehabilitacije ulica u toku ove godine izdvojeno je oko 30 miliona dinara, a  između ostalog biće urađena i prva faza rekonstrukcije ulice Jovana Mikića.  

Poseban akcenat ove godine stavlja se i na pešačke i biciklističke staze, od  kojih će biti urađeno 3km, biciklističke staze biće rađene u Štormajerovoj ulici i  na Senćanskom putu. Takođe i 200 parking mesta na teritoriji Grada, a najvećim delom na Prozivci i MZ Kertvaroš, za sve ovo Grad je izdvojio oko 50 miliona dinara.  U toku su pregovori i sa javnim preduzećem „Putevi Srbije ”, da  svi putevi koji su u državnom vlasništvu, a nalaze se na teritoriji Grada Subotice, dobiju novi asfalt. To su Palićki put, Senćanski put i Bajnatska ulica.

Trenutno se privodi kraju izrada projektno- tehničke dokumentacije za izgradnju kružnog toka u  ulicama Arsenija Čarnojevića i Sep Ferenca, a ukoliko se dobije građevinska dozvola,taj projekat trebalo bi da se realizuje do kraja  godine. Sve što je urađeno od projektno –tehničke dokumentacije, ove godine biće i relizovano, zaključuje naš sagovornik.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad
Vojvođanski Magazin