instagram
 
instagram

Društvo

Šest novih konkursa Uprave za kapitalna ulaganja

RTV Subotica • Redakcija TV Subotica • 14. februar 2023. • 11:41 •

Šest novih konkursa Uprave za kapitalna ulaganja

 

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine objavila je danas šest novih javnih konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja, zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, razvoja sporta i zdravstvene zaštite. Za finansiranje i sufinansiranje projekata, obezbeđeno je ukupno 5,971,000,000.00 dinara.

Za podršku lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine u realizaciji projekata koji doprinose razvoju i unapređenju saobraćajne infrastrukture, obezbeđeno je 3,247,000,000.00 dinara. Realizacijom projekata koji se odnose na izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih javnih puteva, uključujući i biciklističke staze, poboljšava se bezbednost svih učesnika u saobraćaju, sigurnije odvijanje saobraćaja, ali se doprinosi i boljoj lokalnoj i regionalnoj povezanosti.

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je 1,070,000,000.00 dinara za podršku projekata koje su lokalne samouprave pripremile u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, koji doprinose stvaranju povoljnih uslova za poslovanje, rast i razvoj malih i srednjih preduzeća,  unapređenje turističkih potencijala, kao i povećanje zaposlenosti u Vojvodini.

Za obezbeđenje stabilnog, sigurnog i dugoročnog upravljanja otpadnim vodama, zaštitu voda i životne sredine uopšte, na ovogodišnjem javnom konkursu za zaštitu voda obezbeđeno je 720,000,000.00 dinara. Sredstva koja se dodeljuju lokalnim samoupravama po javnom konkursu namenjena su za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i sanacije sistema za prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda u javnoj svojini na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

Lokalnim samoupravama je omogućeno da na konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti vodosnabdevanja, obezbede sredstva neophodna za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i sanaciju sistema za vodosnabdevanje i pripremu vode za piće. Za realizaciju projekata u ovoj oblasti, obezbeđeno je ukupno 325,500,000.00 dinara.

Ukupno 508,500,000.00 dinara obezbeđeno je za podršku projektima u oblasti razvoja sporta. Sredstva koja se dodeljuju lokalnim samoupravama po ovom javnom konkursu namenjena su za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i sanacije sportskih objekata u javnoj svojini na teritoriji AP Vojvodine, uključujući i školske sportske objekte.

U cilju poboljšanja uslova rada u domovima zdravlja, obezbeđenje zdravstvene zaštite koja je jednako dostupna svim građanima i očuvanje i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je 100,000,000.00 dinara. Pravo učešća na javnom konkursu u oblasti zdravstvene zaštite imaju domovi zdravlja u javnoj svojini na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u skladu sa Planom mreže zdravstvenih ustanova.

Svi javni konkursi za finansiranje i sufinansiranje projekata trajaće do 03. marta 2023. godine. Detaljne informacije o objavljenim konkursima, načinu i rokovima prijave, mogu se pronaći na internet prezentacijama Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine (www.kapitalnaulaganja.vojvodina.gov.rs) i Pokrajinske vlade (http://www.vojvodina.gov.rs ).

 

Preporučujemo još …


Slušanost radija u Subotici u 2022. godini
Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad
Vojvođanski Magazin