instagram
 
instagram

Društvo

Bakić: „Subotica-trans“ dobio starter kao donaciju, nema govora o privatizaciji

RTV Subotica • Marijana Vojnić Rogić • 7. mart 2023. • 14:18 •

Bakić: „Subotica-trans“ dobio starter kao donaciju, nema govora o privatizaciji

Reagujući na pisanja na pojedinim portalima, kao i na istupe opozicije u kojima se proziva Javno preduzeće „Subotica-trans“ da je višestruko preplatilo starter, kao i na to da se sprema privatizacija javnog prevoznika, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić demantovao je navode koje su ovih dana uzburkale subotičku javnost.  On je naveo da je uređaj donacija, i još jednom ponovio informaciju koju je naša medijska kuća dobila pre nekoliko dana, a to je da se čeka studija nakon koje će se odlučiti da li se ide u javno privatno partnestvo, što kako je poručio, nije isto što i privatizacija.

„Subotica-trans“ ne prestaje da trese Suboticu: najpre se pojavila vest da se sprema javno privatno partnerstvo, a potom je osvanula i faktura iz koje se vidi da je starter za autobuse plaćen više od milion dinara. Gradonačelnik Bakić je naveo da je sve transparentno, a da je konkretan starter ovo preduzeće dobilo od Dunav osiguranja u znak dugogodišnje saradnje.

Osvrnuo se gradonačelnik i na to što pojedini opozicioni politilčari uznemiravaju javnost navodeći da se sprema privatizacija. On je još jednom istakao da tako nešto niko nikada nije pominjao i da je javno privatno partnerstvo potpuno drugačije rešenje, kao i da on nikada nije rekao da je „Subotica-trans“ stabilno preduzeće već jedino koje posluje s gubitkom, te da su se cele prošle godine bavili problemima, budući da su subvencije prošle godine iznosile više od 274 miliona dinara.

Bakić je podsetio da se čeka studija koju je Grad krajem godine naručio od Saobraćajnog fakulteta u Beogradu  i koja će odlučiti dalju sudbinu preduzeća, na šta se nadovezao direktor subotičkog prevoznika Dejan Ljubisavljević koji je naveo da je nakon kosultacija sa nadležnim ministarstvom, kao i iskustava drugih 40 gradova koje su primenile model javnog privatnog partnerstva, bio slobodan da uputi inicijativu gradonačelniku, a sve kako bi građani dobili kvaliteniju i jeftiniju uslugu.

Direktor „Subotica-transa“ je naveo i da su najpre korona koja je smanjila broj putnika za 20 posto, zatim energetska kriza doveli do sistemskih poremećaja i izrazio nadu da će studija pokazati da treba da se odvoji gradski od međumesnog prevoza, koji kako je istakao, pravi gubitke.

On je podsetio i da postupak o promeni modela poslovanja pokreće Vlada Srbije, a ne Grad i dodao da niko od zaposlenih u tom slučaju neće završiti na ulici, već će se doneti socijalni program za eventualni višak radnika.

 

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena