instagram
 
instagram

Društvo

Autobuska linija Subotica-Segedin sve neizvesnija

RTV Subotica • Silvia Martinović • 25. januar 2024. • 11:56 •

Autobuska linija Subotica-Segedin sve neizvesnija

Sa saobraćajnom studijom koju je „Subotica-trans“ dobio prošle godine, u 2024. godini ovo javno komunalno preduzeće može planirati neke konkretne promene. Najvažniji cilj je kupovina novih autobusa, ali u planu je i nekoliko noviteta na linijama gradskog, prigradskog, ali i međunarodnog saobraćaja.

Obnavljanje voznog parka je svakako na prvom mestu u bliskoj budućnosti ovog preduzeća, a kako direktor Dejan Ljubisavljević objašnjava, mora doći i do nekih ozbiljnih promena na nekim, do sada „popularnim“ linijama. Jedan od tih linija će svakako biti Subotica-Segedin, gde je – nakon ponovnog uspostavljanja železničkog saobraćaja – „Subotica-trans“ izgubio ozbiljan broj putnika.

- To je ta pruga koja je trenutno velika konkurencija „Subotica-transu“, i u principu mi smo imali jednu liniju koja je je bila poveznica Subotice i Segedina, međutim sada, otvaranjem železničkog prevoza i ubrzavanjem prekogranične saradnje, odnosno od kada više nema zadržavanja, kada znate da su to integrisani granični prelazi, autobuski prevoz postaje manje konkurentan, i to je nešto što se odražava na naš prihod i naše putnike.

Kako direktor ističe, broj putnika na toj liniji se svaki dan prati i analizira, i zbog velikog pada, velika je verovatnoća da će se linija Subotica-Segedin uskoro i ukinuti. Ono što je dobra vest svima koji vole da obilaze evropske gradove jeste da „Subotica-trans“ i ove godine organizuje nekoliko zanimljivih putovanja.

- Turistička organizacija i naša Turistička agencija zaista rade na promociji grada, i gde mi organizujemo te neke puteve za naše sugrađane. Znate da radimo Prag, Bratislava, Beč, Budimpešta, Sarajevo, Trebinje, banje po Srbiji, kao i druge obilaske, i to je nešto što će biti standardna varijanta, a trenutno ćemo tu sezonu otvoriti sa jednom Barselonom, vrlo brzo, i pozivam naše sugrađane da putuju sa nama i da zajedno uživamo - poziva direktor.

Što se tiče lokalnih autobuskih linija, ranije pomenuta saobraćajna studija je uvažila i neke ključne izmene u samom gradu, počev od Industrijske zone, pa se očekuje i uvođenje novih linija, a samim tim i povećanje broja putnika u gradskim i prigradskim autobusima.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena