instagram
 
instagram

Društvo

Politehnička škola otvorila vrata za buduće srednjoškolce

RTV Subotica • Sanela Simeunović • 17. april 2024. • 13:52 •

Politehnička škola otvorila vrata za buduće srednjoškolce Politehnička škola, otvorena vrata, Subotoca,

Politehnička škola otvorila je svoja vrata za buduće srednjoškolce i tom prilikom predstavila obrazovne profile, kao i sistem rada ove obrazvne ustanove. Održani su i „Dani zanata”, sa ciljem promovisanja i približavanja zanatskih profila budućim srednjoškolcima.

Zainteresovani učenici sedmih i osmih razreda i njihovi roditelji mogli su  da posete i upoznaju Politehničku školu. Dan je bio rezervisan za sve koji imaju bilo kakva pitanja ili nedoumice u vezi sa upisom u Politehničku školu. Na promociju je došla i Miljana Marić, učenica OŠ „Kizur Ištvan”. Ona razmatra više opcija kada je reč o srednjoj školi, a posebno joj se dopada smer arhitektonski tehničar za koji je i došla da se informiše.

-Sada sam osmi razred, razmišljam o upisu srednje škole. Mene je zainteresivao smer za arhitektu u Politehničkoj, još se nisam odlučila, ali došla sam da vidim kako to sve izgleda.

Politehnička škola u novu školsku godinu planIra da upiše 244 đaka u devet odeljenja, šest na srpskom, dva na mađarskom i jedno na hrvatskom nastavnom jeziku. U pitanju je područje rada geodezija i građevinarstvo, obrada drveta, grafičarstvo, elektrotehnika i kultura,umetsnost i javno informisanje. Obrazovni profil tehničar tehnologije drveta i oblikovanje nameštaja, biće modifikovan u novoj školskoj godini.

- Što se tiče smera tehnologije drveta i oblikovanje nameštaja, to je smer gde učenici uče da oblikuju nameštaj, da ga projektuju, tehnike izrade nameštaja i enterijera- objašnjava pomoćnica direktora Politehničke škole, Ivana Sekulić.

Povodom „Dana zanata” osmacima je prikazano i kako izgleda praktičan rad u Politehničkoj školi.

-Tu ćemo pokazati šta rade dekorateri zidnih površina, rukovaoci građevinskom mehanizacijom i drugi. To je jedan primer nastave koju će sprovesti naši učenici u saradnji sa našim partnerima.

Ovu školu trenutno pohađa 650 učenika.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena