instagram
 
instagram

Društvo

Otvoren konkurs za kurs za podoficire

RTV Subotica • Sanda Mileusnić Nikolić • 19. april 2024. • 12:03 •

Otvoren konkurs za kurs za podoficire

Ministarstvo odbrane Republike Srbije raspisalo je Javni konkurs za osposobljavanje na Kursu za podoficire kandidata iz građanstva, radi prijema u profesionalnu  vojnu službu u svojstvu podoficira na neodređeno vreme. Konkurs je otvoren do kraja aprila.

Za vojno osposobljavanje na Kursu za podoficire kandidata iz građanstva u Centru za obuku i usavršavanje podoficira „Narednik Milunka Savić“ primaju se punoletni kandidati rođeni 1989.godine i kasnije, ukupno njih 200. Jedan od uslova je i završena četvorogodišnja srednja škola, a mogu da se prijave i učenici četvrtog razreda. Kandidati imaju priliku da budu primljeni u profesionalnu vojnu službu u organizacionim celinama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

„Sva lica koja ispune uslove konkursa prolaze određenu selekciju na osnovu psihološke procene, medicinsko-zdravstvene procene, ulazne fizičke provere i bezbednosne provere. Lica koja uspešno završe selekciju proćiće obuku u trajanju od devet meseci“ – pojašnjava glavni podoficir Prve brigade Kopnene vojske, zastavnik prve klase Duško Galić.

Sve one koji se pridruže Vojsci Srbije očekuju brojne mogućnosti i benefiti, a zahvaljujući zalaganju države na poboljšanju standarda i statusa pripadnika Vojske Srbije, mnogi su na taj način uspeli da reše i stambeno pitanje. Ove godine je takođe zabežen i rast plata od 10 odsto.

 „Ovo usavršavanje je ulazni, inicijalni korak za mnogo veće mogućnosti koje polaznike kroz službu Vojske Srbije očekuje, tako da samo od njih zavisi i od njihovih ličnih afiniteta koliko će to iskoristiti“ – dodaje zastavnik prve klase Darko Sekulić,  glavni podoficir 11. Pešadijskog bataljona Prve brigade Kopnene vojske.

Sagovornici pozivaju mlade da se prijave, te podsećaju da je služenje vojske patriotski čin.

„Služba u Vojci Srbije je patriotski čin i izazov za svakog mladića i devojku koji žele da oprobaju svoje sposobnosti, te iz ih pozivam da se odazovu izazovu vojničkog poziva“ – poručio je zastavnik prve klase Duško Galić.

Sve informacije u vezi sa Konkursom dostupne su na sajtu Ministarstva odbrane www.mod.gov.rs, sajtu Vojske Srbije www.vs.rs, ili na telefon 011/2063-332.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena