instagram
 
instagram

Društvo

Srednja medicinska škola obeležila Dan škole i Otvorena vrata

RTV Subotica • Sanela Simeunović • 13. maj 2024. • 14:20 •

Srednja medicinska škola obeležila Dan škole i Otvorena vrata

Srednja medicinska škola Subotica otvorila je vrata za buduće srednjoškolce, a svi koji su došli imali su priliku da se upoznaju sa radom i programom ove obrazovne ustanove. Planiran je upis šest odeljenja prvih razreda u novu školsku godinu. Ujedno je prigodnim programom obeležen i Dan škole.

Preko 150 učenika osmih razreda posetilo je Srednju medicinsku školu u Subotici. Tom prilikom mogli su da prisustvuju multidisciplinarnom času, času prve pomoći, ali i ostalim programima. Među đacima je bio i Nemanja Munćan, učenik OŠ „Sveti Sava”, koji želi da upiše opšti smer.

-Želim da pomažem ljudima, to mi se sviđa i želim da spasavam živote.

Matea Buljovčić, učenica trećeg razreda Srednje medicinske škole, kaže da postoji nekoliko razloga zbog kojih treba upisati ovu školu. Jedan od njih svakako je i uzbudljiva karijera, ali i kvalitetno obrazovanje.

-Svaki dan je ispunjen novim izazovima, tako učimo, a to smo videli i na prksi u bolnici. Praska je sjajno organizovana i svaka medicinska sestra se trudi da nam što bolje prenese znanje.

Nastava se odvija na srpskom, mađarskom i hrvatskom nastavnom jeziku. U novu školsku godnu planira se upis šest novih razreda.

-Tri na srpskom nastavnom jeziku, dva na mađarskom i jedno odeljenje na hrvatskom nastavnom jeziku. Najtraženiji je opšti smer, medicinska sestra tehničar, upisujemo i na srpskom i na mađarskom nastavnom jeziku. Na srpskom jeziku upisujemo još i farmaceutski tehničar, na mađarskom upisujemo i fizioterapeutske tehničare, dok na hrvatskom medicinsku sestru – vaspitača.

Škola je obeležila 66 godina rada i postojanja u našem gradu, podsetio je ovom prilikom gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić. Poziv koji ovi mladi ljudi biraju je od izuzetnog značaja za društvo, našu zajednicu , te podrška grada neće izostati ni u buduće.

-Što se tiče ove škole lokalna samouprava se trudila da pomogne u skladu sa svojim mogućnostima. Obišli smo tavanski deo koji je sada rekonstruisan, prilagođen, napravljena je multifunkcionalna učionica. Unutrašnjost škole je skoro kompletno okrečena, što se tiče tavanskog dela rekonstrukcija je bila 5 miliona dinara, zamenjena je ograda. Po pitanju ove škole nstaviće se ulaganja, ali i u druge škole.

Školu trenutno pohađa preko 600 učenika.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena