instagram
 
instagram

Društvo

Četiri medalje za učenice Hemijsko –tehnološke škole

RTV Subotica • Sanela Simeunović • 22. maj 2024. • 13:56 •

Četiri medalje  za učenice Hemijsko –tehnološke škole

Učenice Hemijsko –tehnološke škole na Republičkom takmičenju tekstilnih i kožarskih škola osvojile su četiri nagrade iz četiri discipline. Osvojena su jedno prvo, dva druga i jedno treće mesto.

Republičko takmičenje održano je u Kraljevu od 16. do 18.maja. Prvo mesto iz discipline izrada odevnih predmeta osvojila je Agneš Vaštag, dok je drugo mesto iz testa znanja tekstilnih materijala osvojila Blanka Dulić. Treće mesto osvojila je Aleksandra Antal, iz discipline konstrukcija i modelovanje odeće, dok je Dajana Kopilović osvojila drugo mesto, iz discipline uklapnja krojnih slika.

-Volim ovaj posao i želim da nastavim da se bavim ovim poslom. Uvek mi je šivenje bilo zanimljivo, izgledalo je kreativno oduvek – kaže učenica Hemijsko –tehnološke škole, Aleksandra Antal.

-Moj zadatak je bio da na određenu širinu materijala, uklopim tri veličine odevnog predmeta. Ovo zanimanje sam odabrala zato što sam kao mala sa mamom šila haljinice za lutke, volela bih i dalje to da nastavim- ističe učenica Hemijsko –tehnološke škole, Dajana Kopilović.

Bilo je četiri discipline, a u zavisnosti od zadatka, na raspolaganju su bili uzorci, krojni delovi, kao i vremenski rok. Iz škole ističu da su i više nego zadovoljni uspehom učenica.

-Ja ne pamtim da smo ovoliko nagrada doneli sa jednog takmičenja, a radim evo 34 godine, da imamo ekipno sigurno bi bili prvi. Veoma smo zapaženi na ovom takničenju, a pripreme su trajale od februara meseca- objašnjava nastavnica stručnih predmeta u području rada tekstilstvo i kožarstvo, Lidija Šljapić.

Ovo takmičenje održano je 28. put po redu.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena