instagram
 
instagram

Društvo

Ljubav prema ribolovu od malih nogu

RTV Subotica • Silvia Martinović • 10. jun 2024. • 11:26 •

Ljubav prema ribolovu od malih nogu

Dečije takmičenje u ribolovu, koje je održano proteklog vikenda u organizaciji Ribolovačkog udruženja „Kudeljara”, bilo je više nego uspešno. Bajmočani su bili dobri domaćini, a na obali jezerceta pecalo je tridesetak mališana.

Najmlađi učesnici jedva da mogu sami podići štap – ali kada neko „ima ribolov u genima“, ništa ne može biti prepreka.

Jelena Spasić: „Volim da se takmičim i volim igre, volim da pecam. Zabavno mi je i jako zanimljivo.”

Akoš Abraham: „Ja volim pecanje zato što mogu da se isključim dok tu sedim, čekam ribe, ako upecam nešto, to je još bolje. Nekoliko puta smo bili tu sa mojim drugom Erikom na takmičenju, na duo-feeder takmičenju smo osvojili drugo mesto. Jako smo bili srećni. Celo leto sam tu napolju.”

Erik Mojzeš: „Ja sam tada upecao šarana od pet kilograma, a on je šarana od tri kilograma. Drugo mesto smo tada osvojili.”

Ognjen Mirašević: „Ovo mi nije prvi put da pecam, ponekad tu pecam, ponekad idem negde drugde, nije loše, zadovoljan sam šta sam upecao. Baš je zabavno, dobijemo i jelo i sokove, sve.”

Pobednik takmičenja je Miloš Kabić, koji je redom hvatao velike ribe. Međutim, kao i svaki dobar majstor, Miloš vešto krije tajnu svog uspeha:

- Eto, mnogo volim ribolov, i od svih krijem na šta pecam. Upecao sam šarana, ima kilu i pedeset, šaran je inače mnogo borbena riba, i ima pitomih i divljih.

Nevreme u noći uoči manifestacije poremetilo je planove, ali je uprkos tome učestvovalo 32 dece, pa su organizatori više nego zadovoljni. Kako ističu, Kudeljara nije njihova, jezerce su sredili za sve Bajmočane i svi pecaroši su dobrodošli.

- Godišnja članska karta je 5.000 dinara. Može da se peca, riba se pušta nazad, zbog toga što je ovo malo jezero i, nažalost, ne možemo da finansiramo održavanje drugačije, nego preko tih članskih karata. Tu ima šarana, amura, jesetre, babuške, soma, štuke. Ali bi trebalo još malo da se poboljša - kaže Slobodan Lebović, predsednik RUD „Kudeljara“.

Treće mesto osvojio je Željko Molnar, drugi je Stefan Stanik. Pobednik takmičenja je Miloš Kabić, sa ulovom od 4.075 grama težine. Međutim, najveću ribu izvukao je drugoplasirani Stefan Stanik, od 1.374 grama. Deci je bio obezbeđen ručak, kao i sladoled za osveženje.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena