instagram
 
instagram

Društvo

„Humana subota” 15. juna na Velikoj terasi na Paliću

RTV Subotica • Sanela Simeunović • 13. jun 2024. • 13:17 •

„Humana subota” 15. juna na Velikoj terasi  na Paliću

Akcija dobrovoljnog davanja krvi „Humana subota” održaće se u subotu 15.juna na Velikoj terasi na Paliću. Akcija će se održati od 8 do 11 časova.

Iz Crvenog krsta Subotica ističu da dobrovoljni davaoci krvi mogu biti sve zdrave osobe, uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da osoba ima više od 50 kilograma, nema hronične bolesti i nije bila bolesna u prethodne tri nedelje, a osobe koje su uradile tetovažu, pirsing ili neke operacije, treba da sačekaju šest meseci. Takođe, ovom prilikom svi koji žele mogu da se upišu u Registar davalaca matičnih ćelija, jako je važno da se odazovemo, postoje mnogi ljudim kojima je i ova vrsta pomoći potrebna, kažu iz organizacije.

-Pozivam sve sugrađane koji se osećaju zdravim i imaju između 18 i 65 godina, da dođu. Pored toga obeležićemo i Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, te ćemo uručiti plakete svima koji su krv dali 35, 50, 75 i 100 puta. Osim toga, važno je to da postoji mogućnost registrovanja u bazi matičnih ćelija- kaže ispred Crvenog krsta, Nevena Lukić.

Akcija se sprovodi u saradnji sa Službom za transfuzijku krvi Opšte bolnice Subotica, a podržali su je i Zavod za javno zdravlje, kao i Dom zdravlja čiji će predstavnici obavljati preventivne preglede. Osim ovih organizovan je i niz drugih pogodnosti za sve dobrovoljne davaoce.

-Za naše drage dobrovoljne davaoce biće obezbeđen prevoz na liniji broj 6, ulazak u Zoo –vrt za davaoce i njihove porodice, doručak uz medeni obrok, pasulj u 10 časova.

Ovo je 22. po redu akcija.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena