instagram
 
instagram

Kultura

Predstava „Misterija nestalog jajeta” odigrana i u Subotici

RTV Subotica • Sanela Simeunović • 26. septembar 2022. • 10:52 •

Predstava „Misterija nestalog jajeta” odigrana  i  u Subotici

Mladi glumci Amaterskog pozorišta „Janićije Popović” Doma kulture „Gračanica”, predstavili su se subotičkoj publici proteklog vikenda na sceni Dečjeg pozorišta predstavom „Misterija nestalog jajeta”. Osim glumaca, po prvi put  u našem gradu nastupale su  i balerine iz gračaničke škole baleta.

Dečija predstava „Misterija nestalog jajeta” je duhovita, dinamična priča o nespretnom i pomalo čudnom detektivu Hariju i njegovoj brižnoj sekretarici Matildi, koji jednog dana u prašumi nalaze ostavljeno jaje i kreću u potragu za počiniocem koji je ukrao jaje, ali i za majkom koja brine zato što su joj jaja ukradena. U toj potrazi nailaze na zanimljive životinje, krokodila Kodija, papagaja Gala i ostale. Predstava govori o prijateljstvu, majčinoj ljubavi i uzajamnoj brizi. Nakon predstave nastupile su i balerine, a prema rečima gostiju iz Gračanice, publika, scena, ali i sama Subotica, imaju posebnu draž, sve im se  dopada i nadaju se ponovnom dolasku.  

Predstava je nastala prošle godine u okviru jednog programa - škole lutkarstva, a ono što je zanimljivo pored priče svakako su muzika, kostimi i scenografija. Dom kulture „Gračanica” svake godine ima programe i aktivnosti na temu lutkarske pozorišne umetnosti, ističe urednik pozorišnih predstava Doma kulture „Gračanica”, Aleksandar Gudžić.

Kultura je nit koja povezuje gradove, a saradnja Doma kulture „Gračanica” sa Dečjim pozorištem iz Subotice datira još od 2014.godine, dodaje Gudžić.  

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad
Vojvođanski Magazin