instagram
 
instagram

Kultura

Grad opredelio 52 miliona dinara za projekte u kulturi

RTV Subotica • Sanda Mileusnić Nikolić • 8. februar 2024. • 12:45 •

Grad opredelio 52 miliona dinara za projekte u kulturi

Lokalna samouprava raspisala je Konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata u kulturi, za šta je iz budžeta Grada Subotice opredeljeno 52 miliona dinara, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu i to za 2 miliona dinara. Konkurs je otvoren do 3. marta, a prijave se podnose za ukupno 11 kulturnih oblasti.

Konkurs je raspisan za projekte u kulturi koji se odnose na očuvanje, unapređenje i razvoj kulture i umetnosti i savremenog umetničkog stvaralaštva od značaja za Grad Suboticu, odnosno za sledeće oblasti: književnost; muzika, likovne, primenjene, vizuelne umetnosti; dizajn i arhitektura; pozorišna umetnost; umetnička igra; filmska umetnost i audio-vizuelno stvaralaštvo; manifestacije vezane za filmsku umetnost audio-vizuelno stvaralaštvo; digitalno stvaralaštvo i multimediji; izvođenje kulturnih programa i sadržaja; otkrivanje, prikupljanje, istraživanje, dokumentovanje, proučavanje, vrednovanje, zaštita, očuvanje, predstavljanje, interpretacija, korišćenje i upravljanje kulturnim nasleđem, te naučnoistraživačke i edukativne delatnosti u kulturi.

„Otvoren je od 2. februara do 3. marta ove godine, a s obzirom da je 3. mart nedelja, prijave na konkurs primaće se i narednog dana, zaključno sa 4. martom 2024. godine. Javni konkurs raspisuje se za 11 kulturnih oblasti, a pravo učešća imaju umetnička i druga udruženja koja su registrovana za obavljanje delatnosti kulture, umetnici pojedinci, stručni saradnici u kulturi i drugi subjekti u kulturi, osim ustanova kulture čiji je osnivač Republike Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave “ – pojašnjava članica Gradskog veća, Milanka Kostić.

Komisija će oceniti svaki projekat na osnovu kriterijuma propisanih u Konkursu i doneti odluku u roku od 60 dana, navodi sagovornica. Prošle godine je za ove namene bilo opredeljeno 50 miliona dinara, zahvaljujući kojim je podržano više od 240 različitih projekata.

„Ja bih ovom prilikom pozvala sve subjekte u kulturi da podnesu kvalitetne, sadržajne i inovativne projekte, koji prema propisanim kriterijumima na osnovu kojih se ocenjuju projekti prijavljeni na javni konkurs, treba da budu usklađeni sa opštim interesom u kulturi, sa prioritetima i ciljevima konkursa. Jedan od kriterijuma koji treba da bude ispunjen jeste i uticaj projekta na kvalitet kulturnog života zajednice.“

Kompletan tekst Konkursa dostupan je na sajtu Grada Subotice, a dodatne informacije mogu se dobiti radnim danima od 8 do 14 časova na telefone 024/626-884 i   626-718 u Sekretarijatu za društvene delatnosti Gradske uprave.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena