instagram
 
instagram

Politika

Stevan Bakić ponovo gradonačelnik, Daniel Đivanović predsednik Skupštine grada

RTV Subotica • Marijana Vojnić Rogić • 10. jul 2024. • 14:05 •

Stevan Bakić ponovo gradonačelnik, Daniel Đivanović predsednik Skupštine grada

Verifikacijom mandata odbornika kontituisana je Skupština grada, nakon čega je tajnim glasanjem za predsednika izabran Daniel Đivanović, a za njegovog zamenika Nebojša Crnogorac. Tajnim glasanjem za gradonačelnika je izabran Stevan Bakić kao i članovi Gradskog veća.

Većinom glasova za prvog čoveka grada izabran je Stevan Bakić koji je i u prethodne četiri godine vodio Suboticu. On je u emotivnom govoru istakao da je velika čast zavredeti drugi mandat za šta se zahvalio građanima na ukazanom poverenju i najavio niz projekata koji su značajni, a među kojima je posebno istakao rekontrukciju Opšte bolnice.Za njegovog zamenika, izabrana je Čila Goli, dosadašnja članica Gradskog veća, zadužena komunalnu delatnost.

„Radićemo još odgovornije da opravdamo poverenje građana, dovešćemo domaće i istrane investitore, završećemo započete projekte, započećemo projekte koje smo najavili – rekonstrukciju vrtića, izgradnju ambulante na Paliću, i još drugih stvari, biciklističkih staza, još jače ćemo ulagati u putnu infrastrukturu, sačekaćemo da u novembru bude završena brza pruga, očekujemo i otvaranje Narodnog pozorišta, čekamo upotrebnu dozvolu,“ naveo je Bakić

Novo lice u ovom sazivu je predsednik lokalnog parlamenta koji dolazi iz redova Saveza vojvođanskih Mađara. Daniel Đivanović, inače subotički privrednik, predsednik je Gradskog odbora te stranke u Subotici, u prethodne dve godine bio je na fuknciji državnog sekretara u Ministarstvu za javna ulaganja, pre toga narodni poslanik u Skuptšitni Srbije. On na ovo mesto dolazi nakon dr Balinta Pastora, koji je podneo ostavku i na odborničko mesto, uz obrazloženje da je sada predsednik stranke.

„Kao što je naš dragi Ištvan Pastor govorio – lestvica je visoko postavljena, tako da ni dvogledom ne vidimo, tu mislim na svog prethodnika. Ja ću dati sve što je u mojoj moći i znanju da uspešno nastavim to što je on započeo. Želim da nastavim s praksom da sednice budu svakog prvog u četvrtka u mesecu, isto važi i za konferencije za štampu,“ poručio je Đivanović.

1720613750810_179dy26v4_Skupstina 05 10jul.jpg

Ipak, po broju javljanja i aktivnosti nove opozicije „Subotica protiv nasilja, biram Suboticu-Nela Tonković“ koje sa je sa deset mandata ušla u nov saziv, novog predsednika čekaće izazovan posao. Nisu podržali ni jedan predlog, obrazlažući da su za kadrovska rešenja saznali neposredno pred održavanje sednice i tokom same sednice, a kako je poručila odbornica Nela Tonković, nameravaju da budu „oči i uši građana“ u lokalnom parlamentu.

„Svemu što je loše po građane Subotice mi ćemo se opirati, a ukoliko postoji bilo štašto ova veća učini dobro, bićemo sigurni da to još jednom pretresemo kako bismo se uverili u njihove iskrene namere. Danas smo čuli mnogo reči i od njih, da žele da Subotica kao grad bude bolji prema svojim građanima, pa u redu, imaju četiri godine, želimo da vidimo ove reči na delu,“ rekla je Tonković.

Za članove Gradskog veća izabrani su: Marko Marić za investicije, Đenđi Seleši za socijalnu politiku i zdravstvo, Milanka Kostić za kulturu i obrazovanje, Nataša Aleksić za sport i omladinu, Robert Tot za komunalnu delatnost, Hajnalka Bognar Pastor poljoprivredu i Hargita Erči za turizam i međunarodnu saradnju.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena