mlecno-govedarstvo-u-najvecoj-krizi
instagram
 
instagram

Poljoprivreda

Mlečno govedarstvo u najvećoj krizi

RTV Subotica • Silvia Martinović • 17. septembar 2021. • 13:52 •

Mlečno govedarstvo u najvećoj krizi Gazdinstvo porodice Popović u Karađorđevu

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić posetili su Karađorđevo, selo nadomak Bačke Topole. Tom prilikom su razgovarali sa meštanima, koji se većinom bave poljoprivredom, o problemima sa kojima se suočavaju, kao i o mogućnostima koje pružaju resorno ministarstvo i Pokrajina.

Goran Popović se bavi poljoprivredom, kako kaže, oduvek. Gazdinstvo su značajno proširili u poslednjih deset godina, i to uz pomoć države i Pokrajine, preko raznih konkursa.

Porodica Popović daje dobar primer svim poljoprivrednicima, pa mogu da posavetuju sve koji žele da svoje gazdinstvo i svoj rad podignu na viši nivo, kaže direktor Poljoprivredne stručne službe Bačka Topola.

Nedimović i Božić su u razgovoru sa meštanima imali priliku da čuju da su trenutno u najvećoj krizi  stočari, tačnije oni koji se bave mlečnom govedarstvom, ali država se trudi da pomogne i njima, poručuje ministar poljoprivrede.

Za meštane Karađorđeva ozbiljan problem predstavlja i nedostatak vodovodne mreže.

Konkursi za 2021. su uglavnom završeni, ali već krajem januara očekuju se novi. I dok je ove godine na raspolaganju poljoprivrednicima bilo skoro milijardu dinara, nadležni veruju da će u 2022. taj iznos biti veći. Ono što je sigurno, jeste da će budžet za konkurs koji se odnosi na ulaganje u fizičku imovinu privrednih gazdinstava, koji je ove godine iznosio sto miliona dinara, sledeće godine biti udvostručen.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad
Vojvođanski Magazin