instagram
 
instagram

Poljoprivreda

Veliki izbor cveća na „Cvetnoj pijaci” i „Garden Flori”

RTV Subotica • Sanela Simeunović • 27. oktobar 2021. • 14:33 •

Veliki izbor cveća  na  „Cvetnoj pijaci” i „Garden Flori”

Na jesenjim manifestacijama  „Cvetna pijaca” i „Garden Flora”, koje se održavaju u centru grada, Subotičani imaju priliku da po izboru kupe različite biljne vrste. Obe manifestacije traju  do subote. 

U  narednih par dana svi zainteresovani  svoju baštu ili pak kućnu botaniku, mogu da dopune raznovrsnim cvećem od hrizantema, ukrasnog bilja, pa do japanske jabuke ili saksijskog nara. Ove i mnoge druge vrste, dostupne su u centru grada na dve lokacije, a tom prilikom pitali smo građane kako im se dopada ponuda, te da li su cene na mestu. 

Svoju ponudu predstavili su brojni izlagači, kako iz okolnih, tako i iz drugih delova Srbije. Iako na različitim manifestacijama, ono oko čega se prodavci slažu, jeste činjenica da je jesenja akcija, malo slabija, ali da uprkos koroni kupaca ima. Ono što sada naviše ide jesu hrizanteme, ali i druge biljne vrste poput ukrasnog kupusa. Kako kažu prodavci, Subotičani vole cveće.

Na „Cvetnoj pijaci” učestvuje 31 izlagač i oni dolaze iz  svih delova Srbije. Prilikom otvaranja, pomoćnik gradonačelnika za komunalnu delatnost i javna komunalna preduzeća, Marko Marić, istakao je da podrška grada, za ovakve manifestacije, neće izostati ni ubuduće, jer se ovako grad ulepšava. Kako kažu organizatori, u ponudi su biljke baš za ovaj period.

Organizatori „Garden Flore”, ističu da je ove godine bilo izazova, ali da je ipak najvažnije što se manifestacija održava. U ponudi je kako kažu najbolja roba.

Sve aktivnosti u okviru ovih manifestacija, odvijaju se u skladu sa propisanim merama.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena