instagram
 
instagram

Privreda

Formiran Privredni savet Grada Subotice

RTV Subotica • Sanda Mileusnić Nikolić • 19. oktobar 2021. • 14:24 •

Formiran Privredni savet Grada Subotice

Subotica je dobila Privredni savet, savetodavno telo koje broji 15 članova, od kojih su polovina privrednici i čija je primarna funkcija davanje mišljenja, predloga i inicijativa gradskoj upravi sa ciljem unapređenja poslovne klime i kvaliteta života u zajednici. Za prvog predsednika Privrednog saveta izabran je Milan Jerinkić, predsednik Udruženja poslodavaca Subotice, a plan i program rada Saveta čini sedam tačaka, među kojima su osnivanje subotičkog univerziteta, pretvaranje druge kasarne u industrijsku zonu za domaće privrednike i preduzetnike, kao i privredno brendiranje Subotice.

Formiranje gradskog organa čija polovina članova dolazi iz sveta privrednika i to prvi put u novijoj istoriji  veliki je pomak i doprineće rešavanju problema između lokalne samouprave i privrede ovog grada, istakao je prvi predsednik Privrednog saveta Milan Jerinkić. To znači da će  privrednici po prvi put moći  da se izjasne o svim onim pitanjima koja direktno utiču na poslovanje.

Plan i program rada Privrednog saveta čini sedam tačaka do kojih se došlo nakon detaljne analize privredne slike grada i podataka poput broja stanovnika, broja radno sposobne populacije, zaposlenih i nezaposlenih. Među prioritetima našli su se: osnivanje subotičkog univerziteta, razvoj turizma i turističke ponude Palića, industrijska zona Zorka, rešavanje pitanja gradske imovine, privredni dani dijaspore i privredno brendiranje Subotice, a kao najvažnija tačka iz ugla privrednika stoji zahtev za pretvaranje Druge kasarne u industrijsku zonu za domaće privrednike i preduzetnike.

Članovi Privrednog saveta su  Stevan Bakić, Imre Kern, Srđan Samardžić, Zagorka Panić, Marija Ušumović Davčik, Andrea Kikić, Miroslava Babić, Mitar Nikolić, Milan Jerinkić, Ljubiša Đorđević, Saša Preradović, Vjekoslav Ostrogonac, Zoran Disić, Aleksandra Dobrin i Verica Vujadinović. Predsednik Saveta u svakom sazivu biće iz redova privrednika.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena