instagram
 
instagram

Privreda

Đerlek u poseti Regionalnoj razvojnoj agenciji „Panonreg”

RTV Subotica • Redakcija TV Subotica • 9. mart 2023. • 12:22 •

Đerlek u poseti Regionalnoj razvojnoj agenciji „Panonreg” Foto: Miloš Perić
Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je Suboticu i razgovarao sa predstavnicima Panonrega, regionalne razvojne agencije, čija je primarna delatnost unapređenje infrastrukturnih i društveno-ekonomskih potencijala.

Ministar Đerlek, u razgovoru sa direktorkom Panonrega Miroslavom Babić, poručio je da će, kao resorni ministar, pružiti podršku umrežavanju svih aktera lokalnog i regionalnog razvoja, kako bi se postigla maksimalna produktivnost i bolji rezultati na terenu.

„U prethodnim godinama država je sprovela značajne mere za uspostavljanje stabilne ekonomske situacije i povoljnog tržišta za ulaganje. Na red su došle opsežne reforme u podsticanju regionalnog razvoja, kako bismo stvorili podjednako povoljne uslove za život u svim delovima naše zemlje, i održali dugoročnu stabilnost ekonomije otporne na potencijalne izazove u budućnosti“, ocenio je ministar Đerlek.

Đerlek je dodao da je u pitanju dugoročan proces, od kojeg će podjednake benefite imati svi građani naše države, bez obzira da li su u pitanju ruralne oblasti ili urbane celine.
On je naglasio da Grad Subotica ima izuzetnu lokaciju područja slobodne zone, razvijenu transportnu, energetsku i komunalnu infrastrukturu i dobre preduslove za još veći turistički razvoj. Zaključio je da će za bržem razvoju Subotice i regiona doprineti i završetak brze pruge Beograd-Budimpešta čiji završetak je planiran naredne godine.

Govoreći o doprinosu regionalnih agencija, direktorka Babić naglasila je da je Panonreg fokusiran na razvoj turizma u različitim segmentima. Kako je dodala, agencija kroz izradu projektno-tehničke dokumentacije za obnovu zgrada od kulturnog značaja Subotice, značajno doprinosi podizanje turističkih potencijala.

Istovremeno, naglasak je i na prekograničnoj saradnji, kako bi primere dobre prakse implementirala na svojoj teritoriji. Ona je navela Program „Energetski efikasna javna energija“ koji je sproveden putem IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija u Satnici Đakovačkoj i Subotici i koji je omogućio potpunu energetsku sanaciju dve osnovne škole, kao i postavljanje solarnih klupa i solarnog drveta u u zološkom vrtu na Paliću.

Na sastanku je razgovarano o planiranim projektima i uspostavljanju saradnje sa ovom agencijom u narednom periodu.

Izvor: vojvodinauzivo.rs

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena